Mătase şi celuloză pentru articulaţii sănătoase

Circa 20 de milioane de persoane din Europa suferă de osteoartrită, boală ce duce la distrugerea treptată a articulaţiilor genunchilor şi şoldului. Tratamentele cu celule stem care ajută la refacerea cartilajului pot fi o soluţie, însă oamenii de ştiinţă de la University of Bristol au descoperit o idee mai isteaţă de tratament.
29.05.2013
Mătase şi celuloză pentru articulaţii sănătoase

Circa 20 de milioane de persoane din Europa suferă de osteoartrită, boală ce duce la distrugerea treptată a articulaţiilor genunchilor şi şoldului.

Tratamentele cu celule stem care ajută la refacerea cartilajului pot fi o soluţie, însă oamenii de ştiinţă de la University of Bristol au descoperit o idee mai isteaţă de tratament.

Aceasta se bazează pe fibre naturale, compatibile cu ţesuturile umane, cum ar fi cele de celuloză sau cele de mătase. Noua invenţie ar putea avea costuri mult mai scăzute, iar pe viitor ar putea constitui un tratament uşor accesibil oricui.

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Şi bărbaţii simulează
Şi bărbaţii simulează
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români
Recomandări: