Mary Phelps Jacob – inventatoarea sutienului

Primul sutien modern care a fost recunoscut printr-un patent a fost cel realizat, in 1913, de Mary Phelps Jacob.
Mary Phelps Jacob – inventatoarea sutienului
Mary Phelps Jacob - inventatoarea sutienului

Primul sutien modern care a fost recunoscut printr-un patent a fost cel realizat, in 1913, de Mary Phelps Jacob.

Ea tocmai isi cumparase o rochie de seara pentru un eveniment monden, iar la acea vreme singurul mod de a sustine sanii sub rochie era corsetul realizat din oase de balena. Mary a observat ca oasele de balena ieseau vizibil prin materialul rochiei, astfel ca – folosind doua batiste de matase si o funda zor – a realizat o alternativa la acest corset. In noiembrie 1914, ea a primit patentul pentru sutien.

Stiati ca…
– cea care a impus corsetul, pentru a subtia talia, a fost sotia regelui Henri al III-lea al Frantei, Catherina de Medicis, in anul 1550?
– Mary Phelps Jacob a folosit pseudonimul Caresse Crosby, ca nume in afaceri?
– ea a vandut patentul unei frime din Connecticut, pentru 1.500 de dolari, iar respectiva firma a castigat peste 15 milioane de dolari din afacere, in urmatorii 30 de ani?

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Alina Lazăr, consilier dezvoltare personală : Cum alegem terapeutul potrivit
Recomandări: