Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a donat 75 de milioane de dolari unui spital!

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, şi soţia lui, doctorul Priscilla Chan, au donat 75 de milioane de dolari pentru San Francisco General Hospital, aceasta fiind cea mai mare sumă de bani dăruită de persoane individuale unui spital public din SUA.
10.02.2015
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a donat 75 de milioane de dolari unui spital!

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, şi soţia lui, doctorul Priscilla Chan, au donat 75 de milioane de dolari pentru San Francisco General Hospital, aceasta fiind cea mai mare sumă de bani dăruită de persoane individuale unui spital public din SUA, potrivit cnbc.com.

Anunţul a fost făcut vineri de către Mark Zuckerberg, pe contul său oficial de pe reţeaua socială Facebook.

„Considerăm că fiecare persoană merită să aibă acces la un sistem de sănătate de cea mai bună calitate”, a spus Mark Zuckerberg.

El a precizat că San Francisco General Hospital este principalul spital public din San Francisco, oferind servicii oricărei persoane care trăieşte, munceşte sau vizitează acest oraş american.

Prin intermediul acestui ajutor financiar, spitalul îşi va putea dubla dimensiunea camerei de primiri urgenţe, în care numărul de paturi va creşte de patru ori.

Potrivit fundaţiei care reprezintă interesele San Francisco General Hospital, suma dăruită de familia Zuckerberg este cea mai mare donaţie privată pe care spitalul a primit-o de la deschiderea sa în 1994.

Soţia lui Mark Zuckerberg, Priscilla, este absolventă a Universităţii de Medicină şi, în ultimii ani, şi-a finalizat rezidenţiatul ca medic pediatru la San Francisco General Hospital.

Mark Zuckerberg este unul dintre miliardarii americani care au acceptat să doneze sume foarte mari din averile lor unor fundaţii de caritate, urmând exemplul fondatorului companiei Microsoft, Bill Gates.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Grăsimea, al şaselea gust al omului?
Grăsimea, al şaselea gust al omului?
Recomandare video
Chemoembolizarea hepatică, soluție pentru tumorile și metastazele din ficat