Mai multe operaţii chirurgicale de acum la un spital de stat. Află unde!

O veste bună din domeniul sănătăţii în România vine la finalul anului. Un nou Bloc Operator Central a fost deschis la SUUB. Primele operaţii s-au efectuat deja.
12.12.2019
Mai multe operaţii chirurgicale de acum la un spital de stat. Află unde!
Mai multe operaţii chirurgicale de acum la un spital de stat. Află unde!, foto SUUB

În Capitala României vor putea fi operaţi chirurgical mai mulţi oameni, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a inaungurat astăzi un Bloc Operator Central. Deja au fost efectuate primele intervenţii chirugicale în condiţii de maximă siguranţă.

.
”Activitatea chirurgicală în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti este una intensă, care se realizează în condiţii de siguranţă maximă” anunţă oficialii spitalului. Blocul Operator Central inaugurat astăzi 12 decembrie 2019  îndeplineşte toate condiţiile tehnice şi epidemiologice pentru a funcţiona, iar cele 11 săli de aici dublează, practic, capacitatea operatorie a spitalului.

Peste 30.000 de pacienţi au fost operaţi în 2019 doar la Spitalul Universitar de Urgenţă

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de la începutul anului 2019 şi până astăzi au fost îngrijiţi peste 50.000 de bolnavi în spitalizare continuă şi dintre aceştia aproximativ 30.000 au necesitat intervenţii chirurgicale.

Recomandare video
Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator