Lipsa de hidratare, una dintre cauzele apariţiei celulitei

Aspectul de coajă de portocală odată înstalat poate fi îndepărtat. Nu uşor. Nu fără a lua măsuri. Dar aspectul pielii poate redeveni frumos, iar organismul îşi poate recăpăta sănătatea şi vitalitatea.
Lipsa de hidratare, una dintre cauzele apariţiei celulitei

De departe unul dintre cele mai aprige coşmaruri ale doamnelor şi domnişoarelor: CELULITA. Dar, vestea grozavă este că aspectul de coajă de portocală odată înstalat poate fi îndepărtat.

Nu uşor. Nu fără a lua măsuri. Dar aspectul pielii poate redeveni frumos, iar organismul îşi poate recăpăta sănătatea şi vitalitatea.
Florin Neby, antrenorul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, Antena 1, îţi spune care sunt cele mai importante 5 lucruri de care să ţii cont atunci când te lupţi cu celulita.

”Celulita apare atunci când mâncaţi gras, datorită structurii ţesuturilor conjunctive la bărbaţi rareori apare acest conglomerat de toxine şi celule grase la suprafaţă.

Un alt motiv este lipsa de hidratare, poate fi şi o dereglare hormonală, sedentarism, obezitate, afecţiuni cardiovasculare, dar acestea din urmă se întâlnesc destul de rar. Asta înseamnă că dacă vei mânca ”pe apucate” aşa cum se întamplă în ziua de astăzi sau îţi vei alina senzaţia de foame doar cu ceea ce pare plăcut ochiului (fast-food, dulciuri, junk food), cu siguranţă vei crea un mediu propice pentru aparitia celulitei”, spune Florin Neby.

Soluţii pentru combaterea celulitei

Florin recomandă alimentaţia corectă, consumul de minimum 2-3 l de apă zilnic, ţinând cont de faptul că apa nu îngraşă, (acesta este un mit!), ci ajută tranzitul şi eliminarea toxinelor din organism. Bineînţeles, antrenamentele executate corect sunt un aliat de nădejde.

Descoperă şi alte sfaturi pentru combaterea celulitei pe www.neby.ro.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică