Lentile de contact curăţate în…bere sau vaselină

Cercetările recente arată că unii utilizatori de lentile de contact recurg la alternative bizare şi chiar dăunătoare de curăţare a acestora în locul soluţiilor recomandate de întreţinere. Un nou studiu din Marea Britanie relevă că purtătorii de lentile de contact folosesc ocazional soluţii nepotrivite de curăţare, dezinfectare sau păstrare a lentilelor de contact. Uleiul pentru bebeluşi, berea, vaselina...
19.05.2014
Lentile de contact curăţate în...bere sau vaselină

Cercetările recente arată că unii utilizatori de lentile de contact recurg la alternative bizare şi chiar dăunătoare de curăţare a acestora în locul soluţiilor recomandate de întreţinere.

Un nou studiu din Marea Britanie relevă că purtătorii de lentile de contact folosesc ocazional soluţii nepotrivite de curăţare, dezinfectare sau păstrare a lentilelor de contact. Uleiul pentru bebeluşi, berea, vaselina, limonada, sucul de fructe sau untul sunt printre cele mai neconvenţionale şi dăunătoare alternative folosite pentru înlocuirea soluţiei de lentile de contact. 

20% dintre cei intervievaţi au declarat că au folosit o soluţie neconventională la purtarea lentilelor de contact. Aceste alternative nu sunt însă concepute pentru îngrijirea oculară şi pot fi extrem de periculoase.

Pe lângă aceste alternative neobişnuite şi nepotrivite, a existat o proporţie covârşitoare de purtători care au declarat că au folosit saliva sau apa de la robinet înainte de aplicarea lentilelor de contact. Gura unui adult conţine între 500 – 650 de tipuri diferite de bacterii, iar apa de la robinet sau cea distilată conţine microorganisme care pot cauza leziuni ale ochilor şi chiar keratită, o infecţie corneeană rezistentă la tratament.

Este crucial pentru purtătorii de lentile de contact să aibă o igienă corespunzătoare pentru a menţine sănătatea oculară şi lentilele curate şi confortabile la purtare. Pentru a avea parte de cea mai bună îngrijire a lentilelor de contact, evitaţi metodele de dezinfectare, curăţare sau lubrifiere care nu au fost aprobate pentru acestea şi care nu sunt recomandate de specialistul oftalmolog.
Nu este recomandată folosirea niciunei metode neconvenţionale de curăţare, păstrare, dezinfectare sau lubrifiere a lentilelor de contact, pentru că poate provoca leziuni grave ale ochilor!

Alege, în schimb, soluţii multifuncţionale special concepute pentru a menţine lentilele de contact curate, asigurând sănătatea şi confortul ochilor. Aceste solutii sunt inspirate din fiziologia ochiului uman, organ capabil de autocurăţare, autohidratare şi mentinerea propriei sănătăţi.

Soluţiile de curăţare speciale ajută la hidratarea lentilelor de contact până la 20 de ore şi au un sistem dual de dezinfectare pentru eliminarea eficientă a microbilor şi impurităţilor, fiind create să acţioneze asemenea ochiului uman: 

  • Au PH-ul egal cu al lacrimilor sănătoase, sporesc confortul la aplicarea şi purtarea lentilelor de contact;
  • Conţin un lubrifiant natural care se regăseşte în ochiul uman;
  • Menţin active proteinele bune din lacrimi, distrugând în acelaşi timp microbii.

Pacientul ar trebui să consulte un specialist oftalmolog care îi poate recomanda soluţia de întreţinere cea mai potrivită pentru el.

Sursa: ganlyvisioncare.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Câini care depistează cancerul
Câini care depistează cancerul
Recomandare video
Dr. Mihaela Marinescu, VITALITAS: totul despre longevitate și îngrijirea de calitate a persoanelor vârstnice