Leacul împotriva demenţei, disponibil în cel mult 7 ani

Până în anul 2020, boli precum demenţa sau chiar cancerul ar putea fi vindecate cu ajutorul tehnologiei de descifrare a ADN-ului uman, care poate dezvălui informaţii preţioase despre evoluţia acestor afecţiuni.
08.07.2013
Leacul împotriva demenţei, disponibil în cel mult 7 ani

Secretarul Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie, Jeremy Hunt, a dat publicităţii un comunicat prin care asigură populaţia că până în anul 2020, boli precum demenţa sau chiar cancerul ar putea fi vindecate cu ajutorul tehnologiei de descifrare a ADN-ului uman, care poate dezvălui informaţii preţioase despre evoluţia acestor afecţiuni.

Astfel, Marea Britanie ar putea deveni prima ţară din lume care descifrează în totalitate genomul uman, după o analiză extrem de laborioasă pe 100.000 de pacienţi.

De asemenea, “importanţa descifrării ADN-ului ar fi echivalentul descoperirii internetului”, afirmă Jeremy Hunt.
 

Sursa: express.co.uk

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: