Leac pentru calviţie, descoperit cu ajutorul unui şoarece chel

Cercetătorii japonezi au reuşit să "cultive" păr pe şoarecii afectaţi de calviţie prin transplantul de foliculi creaţi din celule stem, deschizând calea către un nou tratament împotriva cheliei.
Leac pentru calviţie, descoperit cu ajutorul unui şoarece chel

Cercetătorii japonezi au reuşit să „cultive” păr pe şoarecii afectaţi de calviţie prin transplantul de foliculi creaţi din celule stem, deschizând calea către un nou tratament împotriva cheliei.

Profesorul Takashu Tsuji de la Universitatea de Ştiinţe din Tokyo a coordonat echipa de cercetători care a creat foliculii de păr din celule stem, transplantându-i în pielea unor şoareci fără păr.

Oamenii de ştiinţă au observat că animalelor cărora le fuseseră transplantaţi foliculii a început să le crească părul, acesta continuând să se regenereze după ce firele de păr vechi cădeau în mod natural. De asemenea, părul creştea la loc dacă era smuls de către cercetători.

Află mai multe pe www.descopera.ro

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Sportul ne fereste de glaucom
Sportul ne fereste de glaucom
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate