Japonia a numit un ministru al Singurătății. Care este motivul?

  • Publicat:
Japonia a numit un ministru al Singurătății. Care este motivul?
Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbații. Sursa foto: Shutterstock

În contextul creșterii alarmante a ratei de suicid din Japonia, premierul nipon a desemnat un ministru al Singurătății pentru a se ocupa de această problemă.

La sfârșitul lunii februarie, premierul nipon Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto ministru al Singurătății. Decizia vine ca urmare a creșterii semnificative a ratei de suicid din țara niponă, în contextul izolării sociale impuse de pandemia de COVID-19.

Potrivit presei nipone, în timpul crizei sanitare, cu un nivel de izolare socială mai mare decât oricând, rata de suicid din Japonia a crescut pentru prima oară în 11 ani.

În luna octombrie a anului trecut, nu mai puțin de 2.153 de persoane și-au luat viața. Spre comparație, numărul deceselor înregistrate pe tot parcursul anului 2020 ca urmare a infecției cu noul coronavirus a fost de 1.765, notează autoritățile din Japonia.

Și Marea Britanie are un ministru al Singurătății

În acest context dificil, premierul a decis să numească un ministru al Singurătății în cabinetul pe care îl conduce, urmând astfel exemplul Marii Britanii, care în anul 2018 devenea prima națiune care creează un rol de acest gen.

I don’t normally use this page for ministerial messages but I wanted to say thank you for all the calls, emails, tweets…

Posted by Tracey Crouch on Wednesday, 17 January 2018

Noul ministru al Singurătății a declarat că va încerca să reducă, așa cum sugerează și denumirea funcției sale, nivelul de singurătate și izolarea socială în rândul locuitorilor din Japonia.

Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbații, iar numărul sinuciderilor este pe un trend crescător. Sper că veți identifica problemele și veți promova măsuri politice în mod comprehensiv, i-a transmis premierul Yoshihide Suga lui Tetsushi Sakamoto.

Singurătatea este o problemă „cu tradiție” în Japonia. Persoanele care trăiesc în izolare socială extremă sunt numite „hikikomori”. De-a lungul vremii, persoane din diverse sectoare au lucrat pentru a găsi soluții. Spre exemplu, inginerii niponi au conceput un robot care să țină de mână o persoană atunci când se simte singură, scrie insider.com.

ministru al Singurătății în Japonia
Tetsushi Sakamoto, ministru al Singurătății în Japonia. Sursa foto: profimediaimages.ro
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Senior Editor - Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ... citește mai mult
Recomandare video
11 lucruri pe care nu le știai despre creier