Îţi plac pastele? Iată ce efect au acestea asupra psihicului

Ce legătură ar putea exista între consumul de paste şi stările emoţionale negative? Aparent, niciuna, însă un studiu recent al specialiştilor de la Şcoala de Sănătate Publica Harvard arată că un consum frecvent de paste, carne în sânge şi băuturi răcoritoare carbogazoase ne poate predispune către depresie.
Îţi plac pastele? Iată ce efect au acestea asupra psihicului

Ce legătură ar putea exista între consumul de paste şi stările emoţionale negative? Aparent, niciuna, însă un studiu recent al specialiştilor de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard arată că un consum frecvent de paste, carne în sânge şi băuturi răcoritoare carbogazoase ne poate predispune către depresie.

Astfel, vorba  populară “eşti ceea ce mănânci” s-ar putea adapta cât de curând la “te simţi în funcţie de ceea ce mănânci”. Potrivit acestei cercetări, realizate pe 43.000 de femei, peste 40% dintre participante au solicitat tratament pentru depresie. Curios este că toate aceste femei obişnuiau să mănânce paste făinoase, consumau diverse băuturi acidulate cu mult zahăr şi cantităţi mari de carne roşie în sânge.

Experţii nu au desluşit încă relaţia de cauză-efect dintre acestea, însă ne sfătuiesc să reducem din alimentele şi băuturile menţionate şi să ne îndreptăm atenţia spre morcovi, cartofi dulci, peşte, ulei de măsline şi cafea pentru a reduce şansele de a cădea în butoiul cu melancolie şi, inevitabil, să ajungem la doctor în căutarea tratamentului potrivit antidepresie.


 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL