Intra in „Lantul Culorilor” pentru un stil de viata sanatos

„Lantul Culorilor”, prima faza a „Programului pentru un stil de viata sanatos” a fost intins!
25.06.2009
Intra in „Lantul Culorilor” pentru un stil de viata sanatos
Intra in „Lantul Culorilor” pentru un stil de viata sanatos

„Lantul Culorilor”, prima faza a „Programului pentru un stil de viata sanatos” a fost intins! Primele panglici colorate au fost deja legate de patru stalpi montati in Parcul din Piata Unirii din Bucuresti. Iar trecatorii au fost invitati sa aleaga panglica potrivita cu stilul lor de viata si sa o prinda de stalpul corespunzator culorii alese.

Astfel, culoarea rosie este pentru cei sedentari si mancaciosi, culoarea galbena pentru cei care incearca sa manance echilibrat si sa faca miscare, culoarea verde pentru cei activi si atenti la alimentatie si culoarea neagra pentru cei indiferenti si nepasatori.

Ce este acest program?

„Programul pentru un stil de viata sanatos” este o campanie sociala al carui scop este sa ne atraga atentia asupra alimentatiei dezechilibrate si a lipsei activitatii fizice si sa vina cu alternative sanatoase, la indemana tuturor, pentru un stil de viata sanatos, cu putin din fiecare si multa miscare.

Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, Presedintele Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa din Romania, atrage atentia ca „stilul de viata nesanatos constituie o cauza majora a multiple tulburari si boli, care ameninta insasi existenta biologica a speciei umane. Iata de ce este timpul sa luam atitudine si sa aducem schimbari pozitive la modul in care traim.”

Cand se desfasoara?

„Lantul Culorilor”  se va desfasura pe o perioada de doua saptamani, intre 23 iunie – 5 iulie 2009. În paralel cu actiunea din Parcul Unirii, va mai avea loc o campanie de sampling cu bratari colorate care corespund celor patru stiluri de viata.

Promoterii vor imparti bratarile pe strazi, in pietele centrale, la metrou, in parcuri si mall-uri. O echipa a Lantului Culorilor va ajunge si in mai multe cladiri de birouri din Bucuresti, pentru a-i ajuta pe angajatii cu un program incarcat sa aleaga una dintre cele patru culori.

Participa si tu!

O componenta importanta a acestui program este site-ul www.putindinfiecare.ro unde vizitatorii sunt invitati sa aleaga pictograma cu omuletul de culoarea care se potriveste stilului lor de viata, sa citeasca ultimele noutati din campanie, dar sa se si informeze despre ce inseamna un stil de viata sanatos.

Ce culoare ne caracterizeaza? Care este stilul de viata al romanilor? Aflam pe 14 iulie, cand vor fi anuntate rezultatele finale, dupa ce vor fi numarate toate elementele incluse in actiune: panglicile, bratarile, voturile online si semnaturile.

In cea de a doua faza a programului, se doreste atragerea atentiei asupra conditiei fizice a romanilor si a alimentatiei acestora. Faza a treia va fi una de educare a populatiei cu privire la ingredientele unui stil de viata sanatos.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: