Instinctul matern, un simplu mit

Abilitatea unui părinte de a identifica plânsetul bebeluşului său este determinată de durata timpului petrecut alături de acel copil, nu de sexul părinţilor, afirmă autorii unui studiu recent, potrivit cărora instinctul matern ar putea fi un simplu mit. Savanţii francezi afirmă că mamele şi taţii sunt la fel de buni atunci când trebuie să identifice plânsetul bebeluşilor lor.
06.06.2013
Instinctul matern, un simplu mit

Abilitatea unui părinte de a identifica plânsetul bebeluşului său este determinată de durata timpului petrecut alături de acel copil, nu de sexul părinţilor, afirmă autorii unui studiu recent, potrivit cărora instinctul matern ar putea fi un simplu mit.

Savanţii francezi afirmă că mamele şi taţii sunt la fel de buni atunci când trebuie să identifice plânsetul bebeluşilor lor. Echipa a înregistrat plânsetele a 29 de bebeluşi.

Părinţii au ascultat înregistrările cu plânsetele a 5 bebeluşi, dintre care unul era al lor, şi au fost rugaţi să îşi identifice copilul. Au reuşit cu o rată medie de succes de 90%.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: