Impotența și spălatul pe dinți – care este legătura?

25.12.2020
Impotența și spălatul pe dinți – care este legătura?

Impotența ar putea fi și o consecință a lipsei de igienă orală a domnilor, avertizează cercetătorii turci. Potrivit acestora, bărbaţii care suferă de inflamarea gingiilor (un simptom al gingivitei) prezintă un risc de trei ori mai mare de a se confrunta cu impotența sau alte disfuncții erectile în comparație cu cei care sunt ceva mai preocupaţi de igiena personală.

Principala modalitate de a reduce riscul bolilor gingivale constă în perierea frecventă a dinţilor.

Impotența, o consecință a inflamațiilor gingivale

Oamenii de ştiinţă de origine turcă au ajuns la această concluzie în urma unei analize comparative la care au participat aproape 100 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, cu probleme medicale ce ţin de incapacitatea de excitaţie.

Astfel, 53% dintre pacienţi cu disfuncţii erectile au prezentat şi afecţiuni la nivelul gingiilor, cum ar fi inflamarea acestora.

 Aproximativ 150 de milioane de bărbaţi din întreaga lume sunt afectaţi zilnic de episoade de disfuncţie erectilă. Impotența afectează într-o proporţie uriaşă calitatea vieţii, spune dr. Faith Oguz, de la Universitatea Turcă.

Două treimi dintre cazuri sunt cauzate de factori fizici (în principal afecţiuni ale vaselor de sânge), probleme psihologice, cum ar fi stresul emoţional sau depresia.

Alte cauze pot fi parodontita cronică sau un grup de boli infecţioase provocate de bacterii ce apar, cel mai frecvent, concomitent cu inflamaţia gingiilor.

Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt
Recomandări: