Implanturile cu silicon de dimensiuni mai mici – noul val al chirurgiei estetice

Rapoartele specialiştilor în chirurgie estetică arată că între 5 şi 10 milioane de femei din întreagă lume îşi fac anual operaţii pentru mărirea sânilor.
Implanturile cu silicon de dimensiuni mai mici – noul val al chirurgiei estetice

Rapoartele specialiştilor în chirurgie estetică arată că între 5 şi 10 milioane de femei din întreagă lume îşi fac anual operaţii pentru mărirea sânilor. Cu toate că trăim într-o societate în care tindem spre mai mult, mai vizibil, mai şocant, a apărut o nouă tendinţă  în privinţa alegerilor operaţiilor pentru implanturile de sân.

”Implanturile mamare siliconice rămân cele mai folosite, însă dimensiunile cerute de paciente sunt din ce în ce mai mici. Dacă anii trecuţi, femeile care ajungeau la cabinetul meu îmi cereau implanturi de dimensiuni mari, acum solicitările tind să meargă spre dimensiuni scăzute, subtile, cât mai aproape de natural. Multe femei doresc pur şi simplu să îşi mărească bustul doar cu o dimensiune în plus, fără prea mari exagerări”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică la Clinică Elysium.

Noua tendinţă a implanturilor cu silicon de dimensiuni moderate a fost dată şi de celebrităţile de la Hollywood. Victoria Beckham, Heidi Montag, Sharon Osbourne, Pamela Anderson sau Tamra Barney şi-au micşorat implanturile sau chiar au renunţat de tot la ele. Recordul de operaţii estetice cu implanturi XXL a fost depăşit în perioada 2000-2006, când vedete precum Pamela Anderson din Baywatch şi Carmen Electra au apărut în seriale şi zeci de pictoriale în care îşi afişau sănii voluminoşi cu implanturi de silicon.

Întotdeauna le recomand pacientelor mele mărimile potrivite pentru implanturile de silicon. Nişte sâni prea mari, disproporţionaţi, schimbă centrul de gravitate al corpului şi forţează mai mult coloana, pot cauza dureri şi disconfort. Acestea sunt lucruri pe care le discut cu fiecare pacienta atunci când alege să facă acest tip de operaţie, iar în multe cazuri puţin volum este chiar necesar, acesta fiind motivul pentru care se ajunge la operaţie. Un medic trebuie să recomande mereu ceea ce este mai potrivit şi mai sănătos pentru pacientă”, mai spune chirurgul estetician, Dr. Ion Zegrea.

În ultimii 15 ani, numărul operaţiilor de augumentare a sânilor a crescut cu 15 procente. Cele mai multe dintre aceste intervenţii chirurgicale sunt făcute în California, Nevada, Florida şi Brazilia. Deşi în anumite ţări implanturile de mari dimensiuni cunosc un declin, femeile rămân la fel de interesate să îşi îmbunătăţească estetică sânilor prin diverse proceduri. Indiferent de tendinţele şi alegerile pe care le fac femeile în privinţa intervenţiilor estetice asupra corpului lor, mărirea sânilor cu implanturi mamare cu silicon rămâne printre cele mai populare operaţii de chirurgie estetică din lume

Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice