Iei foc! Smokin’ Ed’s Carolina Reaper e cel mai iute ardei din lume

Smokin' Ed's Carolina Reaper este cel mai usturător ardei iute din lume, după cum anunţă distribuitorul PuckerButt Pepper Company care a dezvoltat leguma, bătând recordul anterior deţinut de ardeiul Butch T. Trinidad Scorpion.
Iei foc! Smokin’ Ed’s Carolina Reaper e cel mai iute ardei din lume

Smokin’ Ed’s Carolina Reaper este cel mai usturător ardei iute din lume, după cum anunţă distribuitorul PuckerButt Pepper Company care a dezvoltat leguma, bătând recordul anterior deţinut de ardeiul Butch T. Trinidad Scorpion.

Ardeiul a primit numele fondatorului companiei PuckerButt Pepper Company, Ed Currie, şi a fost analizat timp de 4 ani de către experţi. Rezultatele au confirmat faptul că-şi merită poziţia dominantă în topul ardeilor iuţi, atingând nivelul 1.474 milioane pe scara Scoville, de 280 de ori mai iute decât ardeiul jalapeno!

Scala Scoville este un indicator de măsurare a intensităţii iuţelii (cantitatea de capsaicină) unui ardei. Capsaicina pură are o rată de 16 milioane pe scala Scoville. Instrumentul a fost inventat de farmacistul american Wilber Scoville în 1912.

 

Tags: