Ia-ţi adio de la varice!

Venele varicoase sunt un duşman de temut pentru reprezentantele sexului frumos. Dar se pot trata. Mai nou, terapia cu laser poate fi înlocuită cu succes de scleroterapia cu spumă.
25.09.2012
Ia-ţi adio de la varice!

Venele varicoase sunt un duşman de temut pentru reprezentantele sexului frumos. Dar se pot trata. Mai nou, terapia cu laser poate fi înlocuită cu succes de scleroterapia cu  spumă. Ratele de reuşită au fost comparabile.

Cert  este că, pacienţii trataţi prin injectare cu spumă au raportat în mod semnificativ mai puţine dureri şi şi-au reluat activităţile în doar 3 zile, faţă de 8 ca în cazul procedurii laser.

Chirurgi londonezi atrag atenţia asupra faptului că, doar într-un procent de 2%, tratarea cu spumă a varicelor extinse poate duce la o decolorare a pielii ce persistă un an sau mai mult. Cu laser, colorarea temporară este comună, dar întotdeauna estompată în câteva luni.

 

Tags:
Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat