Hrana solidă în alimentaţia bebeluşilor nu trebuie introdusă mai devreme de vârsta de 6 luni

Societatea Americană de Pediatrie recomandă introducerea treptată a hranei solide în aliemntaţia bbebeluşului, abia începând cu vârsta de 6 luni.
Hrana solidă în alimentaţia bebeluşilor nu trebuie introdusă mai devreme de vârsta de 6 luni

Societatea Americană de Pediatrie recomandă introducerea treptată a hranei solide în alimentaţia bebeluşului abia începând cu vârsta de 6 luni.

Cu toate acestea, un studiu de piaţă realizat de Centrul pentru Controlul Bolilor şi Prevenţie din Statele unite relevă că peste 50% dintre mame le dau copiilor hrană solidă înainte de a împlini vârsta de 4 luni. Din acest procent, aproape 10% au recunoscut că le dau copiilor alimente solide încă din prima lună de viaţă.

Motivaţiile acestor mămici sunt, de cele mai multe ori: “copilul e destul de mare pentru asta”, „copilul pare că nu se satură şi îi este tot timpul foame” sau „vreau să-mi hrănesc copilul şi cu altceva decât lapte matern sau lapte formulă”.

Specialiştii atrag atenţia că nerespectarea vârstei optime pentru introducerea hranei solide în alimentaţia bebeluşului poate duce la tulburări în dezvoltare şi poate creşte riscul de afecţiuni cronice cum sunt obezitatea infantilă, eczemele sau alergiile.

Sursa: EverydayHealth

Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă