Helioterapia şi Climatoterapia – beneficii miraculoase pentru organism!

Acţiunea climatului şi a microclimatului asupra sănătăţii a fost studiată în hidrologia medicală. În multe cazuri, climatul specific zonelor de mare altitudine este puţin recomandabil pentru persoanele în vârstă, mai ales dacă acestea suferă de insuficienţă cardiacă sau respiratorie, deoarece procesul respirator este îngreunat de presiunea parţială redusă a oxigenului atmosferic.
31.03.2014
Helioterapia şi Climatoterapia - beneficii miraculoase pentru organism!

Acţiunea climatului şi a microclimatului asupra sănătăţii a fost studiată în hidrologia medicală.

În multe cazuri, climatul specific zonelor de mare altitudine este puţin recomandabil pentru persoanele în vârstă, mai ales dacă acestea suferă de insuficienţă cardiacă sau respiratorie, deoarece procesul respirator este îngreunat de presiunea parţială redusă a oxigenului atmosferic.

În ceea ce priveşte helioterapia, îndepărtarea progresivă de mediul nostru natural ne face să profităm din ce în ce mai puţin de efectele binefăcătoare ale luminii solare (cum este fortificarea oaselor prin sinteza vitaminei D plecând de la carotenoizi).

Helioterapia profită de beneficiile luminii solare asupra organismului, deşi ţine seama de măsurile de precauţie necesare pentru a evita efectele nocive datorate subţierii stratului de ozon.

Cea mai cunoscută terapie prin soare şi aer este climatoterapia, dezvoltată de Arnold Rikli.

E adevărat că-ţi poţi rupe penisul?
E adevărat că-ţi poţi rupe penisul?
Recomandare video
Dr. Ingrid Gheorghe: soluții pentru bolile care afectează endometrul