Guma de mestecat ne face mai deştepţi?

Beneficiile gumei de mestecat asupra sănătăţii orale nu mai sunt demult un secret pentru nimeni, acestea fiind dovedite ştiinţific în nenumărate rânduri. Însă, ce aţi spune dacă ultima cercetare în domeniu ar afirma că guma de mestecat poate stimula activitatea cerebrală?
Guma de mestecat ne face mai deştepţi?

Beneficiile gumei de mestecat asupra sănătăţii orale nu mai sunt demult un secret pentru nimeni, acestea fiind dovedite ştiinţific în nenumărate rânduri. Însă, ce aţi spune dacă ultima cercetare în domeniu ar afirma că mestecatul ei poate stimula activitatea cerebrală?

Pe lângă faptul că ajută la împrospătarea respiraţiei şi la eliminarea bacteriilor din cavitatea orală, procesul de masticare a gumei de mestecat poate creşte fluxul sangvin la nivelul creierului, reduce stresul cronic şi îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare.

Cel puţin asta susţin experţii de la Universitatea din Cardiff, Anglia, care au realizat un studiu ce a constat în observarea unui grup de persoane cărora li s-au atribuit anumite activităţi care puneau la încercare abilităţile de memorie şi concentrare ale subiecţilor.

În acest interval de 30 de minute cât a durat monitorizarea, voluntarii care mestecaseră gumă au avut reacţii mai rapide şi mai precise decât cei care nu mestecau gumă.

Cu toate acestea, trebuie să fiţi mai selectivi atunci când vă alegeţi guma de mestecat deoarece într-un material apărut în British Dental Journal se sugerează că anumite sortimente, de regulă cele cu aromă de fructe, ar putea creşte aciditatea din cavitatea orală, crescând astfel riscul de erodare a smalţului dentar.

Sedentarismul poate avea cauze genetice
Sedentarismul poate avea cauze genetice