Gloss-ul poate provoca cancer?

Primavara se apropie timid si femeile incep sa-si refaca stocul de produse de beauty printre care gloss-uri pentru buze.
Gloss-ul poate provoca cancer?
Gloss-ul poate provoca cancer?

Primavara se apropie timid si femeile incep sa-si refaca stocul de produse de beauty printre care gloss-uri pentru buze. Insa ai auzit teoria conform careia gloss-urile ieftine, fara SPF pot creste riscul de cancer de piele?

Ce spune teoria: Unii dermatologi sunt de parere ca pelicula translucida si stralucitoare a gloss-ului favorizeaza penetrarea pielii deja fragile a buzelor de catre razele ultraviolete. Acestia ar putea avea dreptate, cel putin asa sustin expertii in domeniu!

Conform unui specialist in cancerul de piele de la Harvard, exista acelasi pericol daca utilizezi gloss fara SPF precum folosirea de ulei pentru bebelusi pentru a evidentia bronzul. Amandoua ridica fradul de expunere la razele UV.

Alti experti sunt de parere ca o putere de de penetrare marita a razelor ultraviolete se datoreaza evolutiei optice a acestor raze periculoase. Tot ei sunt de parere ca aceasta crestere poate fi considerata nesemnificativa.

Citeste mai multe despre Legatura dintre gloss si cancerpe The One

 

Michelle Obama, pe coperta revistei Vogue
Michelle Obama, pe coperta revistei Vogue
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată