Germania recunoaşte al treilea sex

Germania este de la 1 noiembrie prima ţară europeană care înscrie termenul "sex nedeterminat" pe certificatul de naştere al bebeluşilor. Bebeluşii intersexuali, adică aceia care prezintă o ambiguitate sexuală constitutivă, provenind dintr-o anomalie apărută în procesul de determinare a gonadelor (ovare şi testicule) sau în diferenţierea organelor genitale, vor putea fi declaraţi "nedeterminaţi" la naştere.
Germania recunoaşte al treilea sex

Germania este de la 1 noiembrie prima ţară europeană care înscrie termenul „sex nedeterminat” pe certificatul de naştere al bebeluşilor. Bebeluşii intersexuali, adică aceia care prezintă o ambiguitate sexuală constitutivă, provenind dintr-o anomalie apărută în procesul de determinare a gonadelor (ovare şi testicule) sau în diferenţierea organelor genitale, vor putea fi declaraţi „nedeterminaţi” la naştere.

Dacă transsexualii, care au sentimentul că aparţin celuilalt sex decât acela atribuit de biologie, sunt deja recunoscuţi în Germania, de această dată este vorba de un prim pas către recunoaşterea statutului hermafrodiţilor şi a faptului că omul nu este neapărat un bărbat sau o femeie.