Fundul plat şi munca la birou

Îţi doreşti un posterior bombat, care să întoarcă privirile admirative ale domnilor? Atunci redu timpul petrecut pe scaun, recomandă specialiştii. Şi aste deoarece atunci când stai foarte mult timp pe scaun, celulele grase de pe partea dorsală se extind cu până la 50%, prin urmare, fundul tău va deveni mai plat.
27.03.2014
Fundul plat şi munca la birou

Îţi doreşti un posterior bombat, care să întoarcă privirile admirative ale domnilor?

Atunci redu timpul petrecut pe scaun, recomandă specialiştii.

Şi aste deoarece atunci când stai foarte mult timp pe scaun, celulele grase de pe partea dorsală se extind cu până la 50%, prin urmare, fundul tău va deveni mai plat.

Acastă expansiune celulară a fost demonstrată de experţii de la Universitatea din Tel Aviv, care au analizat acumularea de celule grase din corp şi au ajuns la concluzia că alimentaţia joacă, de fapt, un rol minor în procesul de slăbire, mişcarea fiind însă esenţială.

“Am vrut să aflăm de ce un stil de viaţă sedentar duce la obezitate. Am descoperit că, atunci când sunt supuse unei presiuni cronice (aşa cum se întâmplă cu fesele în momentul în care stăm jos), celulele grase dezvoltă rapid molecule de lipide.

Contrar a ceea ce se întâmplă cu masa musculară sau osoasă, care se slăbeşte în momentul când e supusă presiunii, depunerile de grăsime din celulele grase devin şi mai mari, cu până la 50%. Aceasta este o descoperire deosebit de importantă”, spune profesorul Amit Gefen, de la Departamentul de Inginerie Biomedicală al Universităţii din Tel Aviv.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Salată cu paste și jambon de curcan