Fundaţia lui Bill Gates va pune la dispoziţia oamenilor kituri de testare acasă pentru depistarea coronavirusului

Miliardarul Bill Gates a anunţat că va investi 5 milioane de dolari în dezvoltarea unor kituri de testare acasă a coronavirusului.
09.03.2020
Fundaţia lui Bill Gates va pune la dispoziţia oamenilor kituri de testare acasă pentru depistarea coronavirusului

În prezent, testele pentru confirmarea sau infirmarea infecţiei cu noul virus COVID-19 sunt disponibile doar în unităţile medicale de boli infecţioase, însă curând am putea avea parte de kituri de testare la domiciliu, anunţă reprezentanţii Fundaţiei Bill & Melinda Gates. 

Miliardarul Bill Gates a anunţat că va investi 5 milioane de dolari în acest proiect. Iniţial, acest proiect avea drept scop dezvoltarea unui kit de testare acasă a gripei.


Însă, având în vedere epidemia de coronavirus care a pus pe jar întreaga planetă, savanţii se vor concentra asupra acestui aspect, mai ales că sunt folosite metode similare de testare.

Procesul va consta în completarea unui chestionar online, dacă o persoană crede că are simptome specifice coronavirusului. Ulterior, aceasta poate solicita trimiterea kitului de testare la domiciliu, care va ajunge în mai puţin de 2 ore. Testele vor fi apoi preluate şi trimise către un laborator microbiologic pentru procesare. În maximum 2 zile, dacă rezultatul testului este pozitiv, acesta este transmis mai departe autorităţilor în domeniul medical

Astfel, se doreşte eliminarea necesităţii prezentării la medic, care creşte şi mai mult riscul de îmbolnăvire a altor persoane.

Momentan, aria de interes este Seattle, dar dacă va fi necesar şi testele se vor dovedi eficiente şi precise, kiturile vor fi disponibile pe tot teritoriul Statelor Unite sau inclusiv la nivel mondial, anunţă Scott Dowell, reprezentant al Fundaţiei.

„Nu există suficienţi epidemiologi care să facă faţă unei pandemii de coronavirus, nici oameni care să meargă din casă în casă pentru a identifica persoanele posibil infectate”, a adăugat acesta.

Fundaţia Bill & Melinda Gates a investit alte 100 de milioane de dolari în dezvoltarea unui vaccin care să prevină infecţia cu noul coronavirus şi în dezvoltarea de medicamente care să amelioreze starea pacienţilor infectaţi, în special cei din regiuni vulnerabile din Asia şi Asia de Sud, însă studiile se află încă în stadiu preliminar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină