Folosirea excesivă a deodorantelor poate favoriza apariţia alergiilor

inhalarea chimicalelor din aerosoli poate afecta grav sănătatea, cauzând probleme ca reacţii alergice sau astm.
11.10.2013
Folosirea excesivă a deodorantelor poate favoriza apariţia alergiilor

Îngrijoraţi în privinţa utilizării excesive a deodorantului spray de către adolescenţi, experţii avertizează că inhalarea chimicalelor din aerosoli poate afecta grav sănătatea, cauzând probleme ca reacţii alergice sau astm.

Deodorantul este produsul de îngrijire pentru bărbaţi cel mai bine vândut din toată lumea, fiind comercializat în 60 de ţări, dar are şi efecte negative în cazul folosirii excesive, care poate duce, în cazuri extreme, şi la probleme cardiace fatale.

„Aproximativ unul din trei adulţi din Marea Britanie are o anumită formă de boli alergice – astm, rinită sau eczemă, iar simptomele acestora sunt cu uşurinţă agravate de produse parfumate şi de chimicale din aerosoli”, explică Maureen Jenkins, director de servicii clinice la organizaţia Allergy UK.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea