Fericirea, ingredientul secret al inimii ferite de infarct

03.04.2021
Fericirea, ingredientul secret al inimii ferite de infarct
Sursa foto: Shutterstock

Fericirea îți menține inima sănătoasă. Știm că pentru o inimă „în putere” trebuie să mâncăm echilibrat, să evităm alcoolul, să nu fumăm și să facem cât mai multă mișcare. Oamenii de știință au mai adăugat însă un punct pe listă: fericirea. Iar dacă nu avem motive să fim fericiți, putem să ne prefacem. Funcționează!

Oamenii de știință de la Universitatea Columbia, Statele Unite, ne atrag atenția – mai ales acelora dintre noi care suntem mai morocănoase din fire – că ar trebui să încercăm să vedem mai des partea plină a paharului. Asta pentru a ne păstra inima sănătoasă.

Ei au ținut sub observație sănătatea unui număr de 145 de persoane, pe o perioadă de 10 ani. La finalul experimentului, au ajuns la concluzia că persoanele fericite s-au confruntat mai rar cu probleme cardiace.

Dacă în mod normal nu sunteți persoane joviale, încercați să vă prefaceți că ați fi, ne sfătuiesc autorii studiului.

Stresul favorizează producerea unor hormoni periculoși pentru starea musculaturii.

De asemenea, din pricina stresului, vasele de sânge se dilată uneori prea mult, permițând plăcii de aterom să se desprindă și să blocheze circulația sangvină. Acest lucru poate duce la infarct miocardic.

Iată de ce depresia este considerată un factor de risc pentru sănătatea inimii!

Studiile arată că persoanele fericite sunt cu 22% mai puțin predispuse riscului de afecțiuni cardiace.

Faceți orice pentru a vă spori fericirea, pentru că vă ajută inima, dar nu numai, mai spun autorii studiului.

Renunțarea la fumat și la mâncarea de tip fast-food alături de practicarea cu regularitate a unui sport nu sunt suficiente. Așadar, să încercăm măcar să vedem și jumătatea plină a paharului. Inima ne va mulțumi!

Recomandare video
Dr. Valentina Boantă, SANADOR: schema de vaccinare a copiilor