Fereşte-te de cancer cu un aliment banal!

Descoperire spectaculoasă a cercetătorilor chinezi! Potrivit unui studiu realizat pe aproape 6.000 de persoane, cancerul, în mod special cel pulmonar, ar putea fi ţinut la distanţă dacă am consuma mai des...usturoi.
Fereşte-te de cancer cu un aliment banal!

Descoperire spectaculoasă a cercetătorilor chinezi!
Potrivit unui studiu realizat pe aproape 6.000 de persoane, cancerul, în mod special cel pulmonar, ar putea fi ţinut la distanţă dacă am consuma mai des…usturoi. 

Se pare că efectul protector al usturoiului asupra plămânilor se datorează alicinei, o substanţă care este eliberată atunci când usturoiul este pisat sau sfărâmat şi care ajută la reducerea inflamaţiilor şi la protejarea organismului de acţiunea radicalilor liberi.

Cercetătorii au analizat informaţiile provenite la 1424 de pacienţi care sufereau de cancer de plămâni şi 4500 de persoane fără probleme de sănătate, pe o perioadă de şapte ani, iar concluzia la care au ajuns este că subiecţii care consumau frecvent usturoi, dar care nu fumau, au redus riscul de cancer pulmonar cu peste 44%, iar cei care aveau acest viciu aveau cu 30% mai puţine şanse să dezvolte cancer.

De asemenea, studii anterioare au demonstrat că usturoiul poate ajuta la menţinerea în limite normale a tensiunii arteriale, elimină constipaţia, scade în mod natural nivelul de zahăr din sânge, ameliorează tulburările digestive, combate infecţiile virale şi ameliorează durerile menstruale.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Evită dietele bazate exclusiv pe fructe!
Evită dietele bazate exclusiv pe fructe!
Cel mai nou articol Video:
Sorina Fredholm, antreprenor de wellness: Trucuri pentru preparate vegane gustoase
Recomandări: