Femeile frumoase sunt mult mai sănătoase STUDIU

Un nou studiu arată că persoanele care arată bine au mai puține șanse să se îmbolnăvească.Mai exact, femeile frumoase sunt mult mai sănătoase.
Femeile frumoase sunt mult mai sănătoase STUDIU
Foto: shutterstock

Un nou studiu realizat de cercetătorii Universității Cincinnati arată că persoanele care arată bine au mai puține șanse să se îmbolnăvească spre deosebire de persoanele mai puțin atractive. Mai exact, femeile frumoase au mai puține șanse să se îmbolnăvească.

La studiu au luat parte 15.000 de subiecți cu vârste cuprinse între 24 și 35 de ani și este primul care sugerează o legătură între sănătate și nivelul de atractivitate. Subiecţii au fost aleşi folosind drept etalon o „scară a atractivităţii” care avea următoarele opţiuni de evaluare: foarte atractiv, deloc atractiv, moderat atractiv.

Femeile frumoase, mai puțin predispuse bolilor

Rezultatele generale ale studiului au demonstrat că există o corelaţie între frumuseţea fizică şi riscul de îmbolnăvire. Astfel, riscul de a avea colesterol mărit era mai scăzut cu 13% la bărbaţii care au fost evaluaţi ca fiind foarte atractivi. Riscul de tensiune arterială era mai scăzut cu 20%, riscul de depresie cu 15%, riscul de ADHD cu 23% şi riscul de balbism cu 21%.

În rândul femeilor frumoase, riscul de a avea hipertensiune era mai scăzut cu 21%, riscul de a face diabet cu 22%, iar riscul de a suferi de astm era mai scăzut cu 12%. Rezultatele au mai demonstrat şi existenţa unei legături între gradul de atractivitate şi apariţia bolilor psihice, mai ales în cazul femeilor. Astfel, în cazul femeilor frumoase riscul de a sufieri de depresie era cu 17% mai scăzut decât în cazul femeilor moderat atractive, în timp ce riscul de ADHD era cu 18% mai mic. De asemenea, studiul a arătat că femeile şi bărbaţii mai puţin atrăgători aveau şanse mai mari să nu îşi găsească un partener şi să aibă copii, comparativ cu femeile şi bărbaţii care arată bine.

„Oamenii cred că tot ceea ce e frumos e şi bun. În ştiinţă, numim asta efect de halo. Oamenii atrăgători par să aibă mai multe calităţi în ochii celorlalţi, par mai fericiţi, mai populari şi aşa mai departe. De asemenea, societatea îi tratează mai bine decât pe oamenii mai puţin atrăgători. La serviciu li se dă mai mult timp pentru a termina ceva şi oamenii sunt, în general, mai dispuşi să îi ajute, dacă au nevoie. Deci am putea avansa şi ipoteza că oamenii mai frumoşi sunt mai sănătoşi şi datorită acestui tratament preferenţial. De exemplu, oamenii frumoşi au mai multe şanse să fie angajaţi, mai puţine să fie concediaţi, mai multe să primeasă un salariu mai mare… la fel, oamenii mai puţin atrăgători sunt mai predispuşi să nu apelze la serviciile de sănătate de frica stigmatizării sociale, cum e cazul persoanelor supra-ponderale. Nu spun că perspectiva evoluţionară e incorectă, spun doar că nu e o explicaţie completă”, a spus pentru Daily Caller Dr. Viren Swami, de la Universitatea Westminster.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”