Febra după vaccinul anti-COVID trece în 12 ore cu o pastilă banală

21.01.2021
Febra după vaccinul anti-COVID trece în 12 ore cu o pastilă banală

Febra după vaccinul anti-COVID poate să apară la 5% dintre persoanele vaccinate. Într-o intervenție telefonică la emisiunea Gândul Live, medicul de familie Valeria Herdea a vorbit despre experiența sa cu vaccinul anti-COVID.

Cadrul medical a precizat că a avut febră după imunizare, dar s-a tratat cu banalul paracetamol și totul a fost bine.

Am făcut vaccinul, am fost foarte bine, după care am făcut febră 38 de grade, m-am simțit mai obosită, dar am luat Paracetamol și s-a rezolvat. Foarte mulți dintre cei vaccinați pot dezvolta o reacție, o durere a brațului, o reacție febrilă. Am spus cinstit ce mi s-a întâmplat, ca să știe toți oamenii. 95% dintre oameni nu au nimic. La 5% apar reacții. Am luat Paracetamol și după 12 ore nu am mai avut nimic, a spus medicul.

Febra după vaccinul anti-COVID poate să apară la 5% din cazuri

Vaccinul anti-COVID ne protejează în cazul infecției, în sensul în care nu vom dezvolta o formă gravă a bolii. Un nou studiu din Israel arată însă că vaccinul ar putea reduce și rata de trasmisibilitate a virusului care provoacă boala COVID-19.

Rugămintea e să ne păstrăm calmul, să comunicăm doctorului ce avem… Să nu ajungem la automedicație. Febra de după vaccin NU necesită antibiotic. Dacă avem o răceală ușoară, ne putem vaccina. Dar nu ne vaccinăm dacă avem o stare febrilă acută, a completat dr. Herdea.

Inclusiv persoanele alergice sau cu afecțiuni oncologice pot fi vaccinate

Dr. Valeria Herdea a declarat la emisiunea Gândul Live că își dorește revenirea la normalitatea de dinainte de pandemie, motiv pentru care s-a vaccinat.

Eu sunt convinsă că pe fondul de oboseală pe care l-am avut și acumulat de aproape un an de zile fără concediu, soare, zile de concediu, și imunitatea mea se poate diminua. M-am vaccinat, nu mai pot să stau așa, vreau să merg la evenimente științifice, a declarat medicul.

Inclusiv persoanele alergice pot fi vaccinate, spune dr. Herdea, dar trebuie să declare onest acest lucru. În lume, 30% dintre oameni sunt predispuși la alergii, în anumite condiții de mediu.

Dincolo de vârsta de 40 de ani, oamenii au o tendință de aproape 60% de a dezvolta alergii, pentru că nu mai suntem chiar atât de bine puși la punct, a completat medicul.

În cazul persoanelor cu afecțiuni oncologice, medicul curant va stabili oportunitatea vaccinării.

Una e un cancer tratat, când pacientul nu urmează un tratament oncologic și va putea face vaccinul, alta e un pacient cu tratament activ, care trebuie să respecte cu rigurozitate sfatul oncologului. Siguranța pacientului e prima noastră preocupare, a declarat medicul.

Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt
Recomandări: