Fast-food-ul ne îmbolnăveşte de cancer colorectal

Hamburgerii, chips-urile, produsele de patiserie şi băuturile răcoritoare acidulate ne expun unui risc crescut de cancer colorectal, ne avertizează specialiştii de la Universitatea din Edinburgh.
18.07.2013
Fast-food-ul ne îmbolnăveşte de cancer colorectal

Hamburgerii, chips-urile, produsele de patiserie şi băuturile răcoritoare acidulate ne expun unui risc crescut de cancer colorectal, ne avertizează specialiştii de la Universitatea din Edinburgh.

Concluzia se bazează pe rezultatele unui studiu pe un eşantion de aproximativ 5.000 de persoane, dintre care aproape jumătate bolnavi de cancer colorectal.

În urma completării unor chestionare special concepute, care au inclus întrebări despre regimul alimentar, stilul de viaţă şi frecvenţa cu care se practică exerciţiile fizice, cercetătorii scoţieni au conchis că fumatul, alimentele bogate în grăsimi, de tip fast-food şi istoricul familial sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia cancerului colorectal.

În schimb, o dietă bazată pe legume, fructe, cereale integrale şi peşte poate scădea semnificativ şansele de apariţie a acestei boli crunte.

Sursa: huffingtonpost.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee