Experiment: ce se întâmplă dacă renunţi la zahăr un an de zile?

Eve O. Schaub, autoarea cărţii “Un an fără zahăr: Memorii”, povesteşte cum a trăit familia sa un an de zile, fără să consume deloc zahăr. Viaţa ei s-a schimbat în momentul în care a auzit nişte studii conform cărora zahărul era principalul vinovat pentru care americanii se îmbolnăveau mai uşor.
11.04.2014
Experiment: ce se întâmplă dacă renunţi la zahăr un an de zile?

Eve O. Schaub, autoarea cărţii “Un an fără zahăr: Memorii”, povesteşte cum a trăit familia sa un an de zile, fără să consume deloc zahăr.

Eve spune că întotdeauna s-a considerat o femeie sănătoasă, în ciuda faptului că resimţea o lipsă de energie şi avea chiar o sensibilitate faţă de răceală, în sezonul rece.

Viaţa ei s-a schimbat în momentul în care a auzit nişte studii conform cărora zahărul era principalul vinovat pentru care americanii se îmbolnăveau mai uşor.

Potrivit femeii, citată de everydayhealth.com, diabetul, obezitatea şi bolile cardiovasculare, toate au un numitor comun: zahărul.
Aşa că Eve a început un experiment cu propria familie. Aceasta, soţul ei şi cei doi copii ai lor (de 6 şi 11 ani) au mâncat un an întreg alimente fără adaos de îndulcitori. Au renunţat astfel la zahăr, miere, sirop de arţar, melasa şi suc de fructe.


Iniţial, femeia a fost surprinsă să găsească zahărul mai peste tot: în tortillas, cârnaţi, supa de pui, dressing pentru salată, maioneză, pâine, mezeluri şi chiar mâncare pentru bebeluşi. Aşa că dieta pe care cei patru o doreau nu a fost deloc uşor de urmat. Rezultatele s-au văzut însă imediat.

Cu cât trecea timpul şi continuam să mănânc alimente fără adaos de zahăr, cu atât mă simţeam mai bine şi mai energică”, spune Eve.

Familia avea însă dreptul la un desert pe lunaă şi, la un moment dat, au vrut să mănânce o plăcintă cu banane. Eve s-a simţit însă foarte rău după asta, pentru că papilele gustative se dezobişnuiseră de gustul dulce.

A trebuit să stau întinsă timp de o oră pe canapea ca să îmi revin. Capul a început să îmi pulseze iar inima să îmi bată cu putere. Mă simţeam oribil. Chiar m-am gândit: oare zahărul m-a facut dintotdeauna să mă simt aşa de rău, dar din cauză că era peste tot nu am observat?”, se întreabă autoarea cărţii.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Teodora Bahnă, psiholog: cum ne dăm seama că suferim de stres cronic
Recomandări:
Ce analiză trebuie să facă fumătorii după vârsta de 50 de ani
Ce analiză trebuie să facă fumătorii după vârsta de 50 de ani
Ce riscă femeile care fac sex rar. Impactul abstinenței asupra organismului
Ce riscă femeile care fac sex rar. Impactul abstinenței asupra organismului