Experiment: ce se întâmplă dacă renunţi la zahăr un an de zile?

Eve O. Schaub, autoarea cărţii “Un an fără zahăr: Memorii”, povesteşte cum a trăit familia sa un an de zile, fără să consume deloc zahăr. Viaţa ei s-a schimbat în momentul în care a auzit nişte studii conform cărora zahărul era principalul vinovat pentru care americanii se îmbolnăveau mai uşor.
11.04.2014
Experiment: ce se întâmplă dacă renunţi la zahăr un an de zile?

Eve O. Schaub, autoarea cărţii “Un an fără zahăr: Memorii”, povesteşte cum a trăit familia sa un an de zile, fără să consume deloc zahăr.

Eve spune că întotdeauna s-a considerat o femeie sănătoasă, în ciuda faptului că resimţea o lipsă de energie şi avea chiar o sensibilitate faţă de răceală, în sezonul rece.

Viaţa ei s-a schimbat în momentul în care a auzit nişte studii conform cărora zahărul era principalul vinovat pentru care americanii se îmbolnăveau mai uşor.

Potrivit femeii, citată de everydayhealth.com, diabetul, obezitatea şi bolile cardiovasculare, toate au un numitor comun: zahărul.
Aşa că Eve a început un experiment cu propria familie. Aceasta, soţul ei şi cei doi copii ai lor (de 6 şi 11 ani) au mâncat un an întreg alimente fără adaos de îndulcitori. Au renunţat astfel la zahăr, miere, sirop de arţar, melasa şi suc de fructe.


Iniţial, femeia a fost surprinsă să găsească zahărul mai peste tot: în tortillas, cârnaţi, supa de pui, dressing pentru salată, maioneză, pâine, mezeluri şi chiar mâncare pentru bebeluşi. Aşa că dieta pe care cei patru o doreau nu a fost deloc uşor de urmat. Rezultatele s-au văzut însă imediat.

Cu cât trecea timpul şi continuam să mănânc alimente fără adaos de zahăr, cu atât mă simţeam mai bine şi mai energică”, spune Eve.

Familia avea însă dreptul la un desert pe lunaă şi, la un moment dat, au vrut să mănânce o plăcintă cu banane. Eve s-a simţit însă foarte rău după asta, pentru că papilele gustative se dezobişnuiseră de gustul dulce.

A trebuit să stau întinsă timp de o oră pe canapea ca să îmi revin. Capul a început să îmi pulseze iar inima să îmi bată cu putere. Mă simţeam oribil. Chiar m-am gândit: oare zahărul m-a facut dintotdeauna să mă simt aşa de rău, dar din cauză că era peste tot nu am observat?”, se întreabă autoarea cărţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee