Exerciţiile fizice şi renunţarea la fumat

Sportul îi ajută pe fumători în încercarea de a renunţa la fumat, potrivit unui studiu de amploare, prezentat la Congresul Internaţional de Cardiologie de la Dubai.
Exerciţiile fizice şi renunţarea la fumat

Sportul îi ajută pe fumători în încercarea de a renunţa la fumat, potrivit unui studiu de amploare, prezentat  la Congresul Internaţional de Cardiologie de la Dubai.

Oamenii de ştiinţă bănuiau deja acest lucru de multă vreme, dar cercetarea, realizată în 12 ani pe un eşantion de peste 430.000 de persoane din Taiwan, a confirmat informaţia.

Fumătorii care fac exerciţii fizice cu regularitate (cel puţin 15 minute pe zi) au de 2 ori mai multe şanse de a renunţa la fumat şi beneficiază de o scădere cu 43% a riscului de a se reapuca de fumat, în comparaţie cu persoanele care nu practică nici un sport.

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, doctore?

 

Tags:
Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate