Evitaţi iaurturile din comerţ! Sunt pline de zahăr

Acesta este semnalul de alarmă pe care doi nutriţionişti, Michael Pollan şi Michael Moss, îl trag în publicaţia New York Times pentru a atrage atenţia consumatorilor că iaurturile din supermarket nu sunt nici pe departe nişte alimente care ar trebui consumate zilnic.
Evitaţi iaurturile din comerţ! Sunt pline de zahăr

Acesta este semnalul de alarmă pe care doi nutriţionişti, Michael Pollan şi Michael Moss, îl trag în publicaţia New York Times pentru a atrage atenţia consumatorilor că iaurturile din supermarket, în special cele cu fructe, nu sunt nici pe departe nişte alimente care ar trebui consumate zilnic.

La o analiză amănunţită a ingredientelor din câteva sortimente de iaurt, cei doi experţi au descoperit că majoritatea dintre acestea conţin cantităţi impresionante de zahăr, unele chiar mai mult decât o băutură răcoritoare îndulcită.
De asemenea, unul dintre specialişti a şi explicat de ce există atât de mult zahăr în compoziţia iaurturilor. Acesta mărturiseşte că la un moment dat a întrebat un producător de iaurturi de ce nu se pot face şi produse cu mai puţin zahăr, iar răspunsul acelei persoane a fost uluitor: “pentru că, dacă face acest lucru, va vinde mai puţin, iar concurenţa va vinde mai mult”.

Zahărul se află pe lista cauzelor majorităţii afecţiunilor specifice societăţii moderne, între care amintim: obezitatea, diabetul, bolile de inimă, cancerul, afecţiunile hepatice şi boala Alzheimer.

 

(P) Curatenia sanatoasa, un obicei scump?
(P) Curatenia sanatoasa, un obicei scump?