Evenimente educative şi distractive de neratat în weekendul 22-23 februarie 2020

Lasă deoparte televizorul şi activităţile casnice şi alege să te bucuri de experienţe noi şi educative pentru toate vârstele!
21.02.2020
Evenimente educative şi distractive de neratat în weekendul 22-23 februarie 2020

În acest weekend au loc o serie de evenimente foarte interesante dedicate întregii familii. De la lansări de carte până la ateliere creative pentru prichindei, pe toate le-am cuprins într-o listă pe care merită să o citeşti. Aşa că lasă deoparte televizorul şi activităţile casnice şi alege să te bucuri de experienţe noi şi educative pentru toate vârstele, în cadrul unor evenimente de neratat. Iată ce propuneri avem pentru tine!

SÂMBĂTĂ, 22 februarie

Lansare de carte „Demenţa digitală. Cum ne tulbură mintea noile tehnologii”

Manfred Spitzer, unul dintre cei mai cunoscuţi psihiatri şi specialişti în neuroştiinţe din Germania, va vorbi sâmbătă, 22 februarie, la ora 18:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu despre cartea sa, „Demenţa digitală. Cum ne tulbură mintea noile tehnologii”, bestseller în Germania, publicată în colecţia Ştiinţă a Editurii Humanitas.

Viaţa noastră depinde astăzi atât de mult de noile tehnologii, încât am ajuns să ne simţim pierduţi fără calculator, internet şi telefon inteligent. În fiecare zi o nouă invenţie vine să ne facă munca mai uşoară, preluând mai ales din efortul mental pe care ar trebui să-l depunem. Care sunt însă efectele asupra creierului nostru? Asemenea unui muşchi, acesta se atrofiază cu cât este folosit mai puţin. Ne-am obişnuit să căutăm pe Google răspunsul la orice întrebare, să stocăm toate informaţiile pe un dispozitiv digital şi să efectuăm până şi o socoteală simplă pe calculator. În plus, petrecem tot mai mult timp pe reţelele de socializare şi înlocuim contactele personale cu cele virtuale. Folosind cele mai recente şi importante studii ştiinţifice, psihiatrul şi specialistul în neuroştiinţe Manfred Spitzer investighează influenţa negativă pe care o pot avea mediile digitale asupra memoriei, puterii de concentrare şi abilităţilor cognitive, în special ale tinerilor, iar cartea este un semnal de alarmă pentru părinţi, profesori şi politicieni. Sursa: Dilema Veche

Conferinţa: „Omul din spatele unui profesor”

„Omul din spatele unui profesor” este un eveniment dedicat dascălilor, aceşti oameni minunaţi care sunt alături de copii multe ore din zi, oferindu-le susţinere, înţelegere şi afecţiune în momentele în care au nevoie. În spatele acestor roluri există oameni frumoşi cu daruri şi pasiuni, cu griji şi provocări.

Speakerii prezenţi la eveniment vor aborda subiecte de interes pentru cadrele didactice privind provocările lor zilnice ce ţin atât de activitatea de la clasă, cât şi de relaţia cu părinţii, cu colegii, dar şi cu conducerea şcolii.

Printre speakeri se vor număra Cristina Farcaş (educator grădiniţă, coordonator educaţional, educator Cercetaşi), Violeta Dascălu (manager Şcoala Ferdinand) şi Doru Căstăian (profesor de filosofie şi ştiinţe socio-umane).

Fii un părinte responsabil, siguranţa copilului tău contează

Siguranţa auto copii are misiunea de a te ajuta să călătoreşti in siguranţă împreuna cu copilul tău, oricare ar fi destinaţia.

Vino cu maşina în care ai montat scaunul auto al copilului şi un consultant certificat va verifica dacă acesta este instalat corect. În caz contrar te va ajuta să-l montezi corespunzător.

Toate informaţiile vor fi oferite de specialişti in domeniu: Alice Dona Mitu (Medic Specialist) îşi propune să informeze şi să crească gradul de conştientizare şi responsabilizare al părinţilor în ceea ce priveşte siguranţa auto a copilului, Roxana Şotreanu (Psiholog, Specialist în parenting) şi Alexandra Cojocaru Bărbulescu (Medic Specialist Anestezie-Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă).

Schimb de cărţi pentru copii

Copilului tău îi plac cărţile? Are deja mai multe rafturi cu poveşti îndrăgite, cărţi citite şi răscitite şi şi-ar dori o nouă aventură? La Biscuit Club ne-am gândit să aducem micii cititori mai aproape unii de alţii şi de noi experienţe de lectură. Începând de sâmbătă, vom avea un coş dedicat schimbului de cărţi. În loc să cumperi o carte nouă, vino cu o carte pentru copii (între 0 şi 8 ani) şi alege-ţi alta dintre cele aduse de alţi copii.

Pe principiul bring one-take one. Spune-ne câte ceva despre cartea pe care ai adus-o, îţi vom povesti şi noi despre cele din coş, le poţi răsfoi şi poţi pleca acasă cu o nouă poveste.
Te rugăm să aduci numai cărţi în stare bună, care nu sunt rupte, mototolite, murdare. Dă vestea mai departe, you know: like, share, read more!

Atelier de creaţie – Trusa De Prim Ajutor

Un atelier de creaţie la sfârşitul căruia copiii vor avea noi cunoştinţe (iar pe cele deja ştiute le vor putea exersa prin jocuri de rol) despre meseria de medic şi despre ce conţine trusa de prim ajutor. La final, fiecare pitic va pleca acasă cu propria trusă de prim ajutor, cu un halat de medic, cu noi noţiuni învăţate în cadrul atelierului, cu plăcerea socializării şi cu o surpriză dulce.

DUMINICĂ, 23 februarie

Atelier DE reciclat conserve +5 ani

Tu vii cu conservele, iar de restul ne ocupăm noi. Atelierul este dedicat atât celor mari, cât şi celor mici (copii cu vârsta peste 5 ani).
Reciclăm şi decorăm conserve, ne educăm şi îi învăţăm pe cei mici să aibă grijă de natură şi să devină creativi.

Bookisit 2020 – Târg de carte second-hand pentru copii

Organizat în jurul conceptului #reuse #reduce #recycle, #reread, târgul este o iniţiativă autohtonă de promovare a lecturii, care îşi propune să aducă împreună părinţi, copii, bunici, mătuşi şi alţi pasionaţi de cărţi şi lectură, acasă la Mom O’clock, cea mai baby friendly cafenea din Bucureşti, dotată cu tot ce este necesar ca nevoile celor mici să fie înţelese şi respectate, astfel încât părintele să se simtă în prim-plan şi să se bucure de socializare. Un loc fără prejudecăţi, unde chicotelile copiilor, mişunatul constant al acestora, crizele de plâns şi alăptatul în public sunt lucruri absolut normale.

Family Yoga | Şedinţe de yoga pentru copii şi părinţi

Vrei să te joci în posturi de yoga? Vino la o şedinţă de yoga pentru copii şi hai să ne distrăm împreună! Vom învăţa cum să ne menţinem echilibrul şi ne vom dezvolta simţul creativ cu ajutorul jocurilor de imaginaţie.

Dacă eşti părinte şi îţi doreşti să creezi o legătură autentică de susţinere a copilului tău, te poţi înscrie cu cel mic la o şedinţă de yoga adresată atât copiilor, cât şi părinţilor.
De ce Yoga? Anxietatea şi depresia sunt factori care pot afecta copiii încă de la o vârstă fragedă, copilăria devenind un univers încărcat de griji pe fondul presiunilor sociale. Copiii din ziua de azi au nevoie de încredere de sine, de dragoste, de comunicare deschisă şi de resurse speciale care să le susţină interesul şi atenţia pentru a creşte fericiţi.

Mărţişor dulce – Atelier de ciocolată 100% naturală, fără zahăr

Iubiţi ciocolata? Aţi vrea ca aceasta să nu conţină conservanţi, coloranţi, E-uri, zahăr şi alte bazaconii? Vreţi să îi surprindeţi pe cei dragi cu un alt fel de mărţişor? Haideţi la Casa cu Rost, vom prepara împreună desertul favorit al multora. Cu stafide, cu alune, albă, neagră sau în orice altă combinaţie posibilă, ciocolata reprezintă una dintre cele mai dulci plăceri ale epocii moderne.

Vom prepara ciocolată sănătoasă fără zahar, adorată de copii şi părinţi. Vom alege aromele şi detaliile care o vor personaliza în funcţie de gustul fiecăruia. Veţi putea alege din variantele de fructe, migdale, vanilie, alune de pădure, portocale, cocos, lămâie, mentă şi multe altele. Folosim doar ingrediente 100% naturale, BIO, pentru ca tu şi persoanele dragi să vă bucuraţi de mărţişoare delicioase şi sănătoase.

Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români
Recomandări:
Ceața, frigul și umezeala – ce impact negativ au asupra sănătății
Ceața, frigul și umezeala – ce impact negativ au asupra sănătății
Depresia poate fi învinsă (Studiu)
Depresia poate fi învinsă (Studiu)