Efectele tocurilor inalte

Pantofii stiletto de 15 centimetrii sunt un trend foarte actual si dureros.
Efectele tocurilor inalte
Efectele tocurilor inalte

Pantofii stiletto de 15 centimetrii sunt un trend foarte actual si dureros. Purtarea unor astfel de tocuri cere adevarate abilitati de echilibrista. Modelele din prezentari plang numai cand vad ca trebuie sa le poarte! Femeile care opteaza pentru astfel de incaltaminte sunt predispuse la a-si suci gleznele, provoca probleme ale coloanei.

Ortopezii nu recomanda tocuri mai mari de 8 centimetrii! Atunci care este fascinatia pentru tocuri atat de inalte? Purtatoarele invoca motive diverse: le fac picioarele mai lungi, le imbunatatesc postura, le fac sa se simte mai suple.

Concluzia: femeile sunt dispuse sa-si puna in pericol sanatatea din considerente estetice.

Nu demult, tocurile nu erau mai inalte de 8-10 cm si aveau rolul de a adauga putina inaltime si de a crea o silueta mai atragatoare purtatoarei. In aceasta toamna, creatorii au decis ca pantofii sa aiba tocuri sau platforme de pana la 17 centimetrii!

Citeste mai multe despre Tocurile inalte pe site-ul The One

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex