Ecuaţia „spermei perfecte”, cheia fertilităţii în cuplurile care încearcă să conceapă copii

O ecuaţia matematică poate îmbunătăţi şansele de reproducere ale cuplurilor infertile. Astfel se creează „sperma perfectă”.
09.11.2016
Ecuaţia „spermei perfecte”, cheia fertilităţii în cuplurile care încearcă să conceapă copii

Următoarea ecuaţie ar putea ajuta la definirea „spermei perfecte”, fiind cheia fertilităţii în cuplurile care încearcă să conceapă copii.

Realizată de cercetătorii britanici, ecuaţia descrie cât de eficient este un spermatozoid atunci când se îndreaptă către ovul, luându-se în calcul factori precum lungimea cozii şi nivelul cu care oscilează. 

 

Este doar o ecuaţie din seria cu care cercetătorii speră să ajute cuplurile care îşi doresc copii. Echipa din cadrul Universităţii din Birmingham crede că matematica îi va ajuta să creeze o aplicaţie pentru mobil, care calculează fertilitatea bărbatului în câteva secunde, analizând imaginile din probele de spermă, scrie Descoperă.ro.

Conducătorul proiectului, Dr. Dave Smith a declarat: „Ecuaţia poate transforma tratamentele pentru fertilitate”.

Unul din şase cupluri întâmpină dificultăţi atunci când încearcă să conceapă copii, iar spermatozoizii lenţi sunt cauza principală în majoritatea cazurilor. Măsurarea calităţii spermei rămâne încă o ştiinţă inexactă, ce conduce către tratamente nesigure.

Profesorul Allan Pacey, expert în fertilitatea bărbaţilor, din cadrul Universităţii Sheffield, a declarat: „Identificarea spermatozoizilor sănătoşi este foarte grea. Principiile din spatele testelor actuale datează din 1952”.

Îmbunătăţirea analizelor asupra spermei, spune el, pare a fi „sfântul graal” pentru doctori ca el. Specialiştii actuali utilizează un microscop pentru a număra spermatozoizii care se mişcă normal. De asemenea, analizează forma spermatozoidului, însă judecata acestora este subiectivă.

Echipa din Birmingham  crede că poate îmbunătăţii senificativ acurateţea testelor prin măsurarea automată a numărului vast de spermatozoizi, utilizând camere avansate. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: