ECO NEWS: pericolul din oja de unghii, celebrităţile si… energia solară

Un nou studiu arată că unele chimicale din oja de unghii, numite fosfaţi de trifenile au fost găsite în corpurile tuturor femeilor care au fost de acord să se dea cu ojă ca parte a studiului.
ECO NEWS: pericolul din oja de unghii, celebrităţile si… energia solară

Oja de unghii, toxică pentru femei

 

Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Duke, arată că unele chimicale din oja de unghii, numite fosfaţi de trifenile au fost găsite în corpurile tuturor femeilor care au fost de acord să se dea cu ojă ca parte a studiului. Rezultatele studiului sunt îngrijorătoare mai ales din cauza faptului că aceste substanţe cauzează disfuncţii ale glandelor endocrine, putând să ducă pe termen lung la probleme reproductive şi de dezvoltare.

Celebrităţile aleg energia solară

Nu puţine sunt starurile care au ales ecologia în majoritatea aspectelor vieţii lor. Stephen Colbert, de exemplu, conduce o TeslaTom Hanks susţine un program pentru dezvoltarea sistemelor de energie solară, iar Brad Pitt conduce chiar o fundaţie care îşi propune să promoveze cât mai mult beneficiile unui stil de viaţă ecologic. Acestea sunt doar câteva exemple de pe lista celebrităţiilor implicate în campaniile de susţinere a ecologiei, vedetele de la Hollywood profitând de faima lor pentru a folosi energia solară în cât mai multe moduri posibil!

Veşti nu prea bune

Conform ultimelor cercetări, 85% dintre tampoane conţin glifosat, un erbicid periculos care poate să provoace boli grave. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a descoperit în urma cercetărilor faptul că foarte multe produse de igienă realizate din bumbac conţin această substanţă şi că 62% dintre acestea prezintă şi urme de acid amino metil fosfonic, un derivat al glifosatului. 

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU