EA va suferi cel mai mult dacă ai o disfuncţie erectilă

Doctorii ar trebui să acorde mai multă atenţie stării de sănătate generală a oamenilor impotenţi, sugerează un studiu recent.
EA va suferi cel mai mult dacă ai o disfuncţie erectilă

Doctorii ar trebui să acorde mai multă atenţie stării de sănătate generală a oamenilor impotenţi, sugerează un studiu recent.

Bărbaţii cu disfuncţie erectilă (chiar şi în forme uşoare) se confruntă cu un risc major de a dezvolta în viitor afecţiuni ale inimii şi vaselor de sânge.

Apoi, cu cât disfuncţia erectilă devine mai pronunţată, cu atât creşte riscul unor boli de inimă ascunse şi chiar a decesului.

Deloc surpinzător, având în vedere că s-a descoperit, de mult, legătura dintre condiţia inimii şi problemele de ordin erectil, declară cercetătorii autralieni.

Printre bărbaţii în vârstă de 45 de ani, care nu sunt diagnosticaţi cu boli cardiovasculare, aceia cu disfuncţii erectile moderate sau severe au cu 50% mai multe riscuri de a fi spitalizaţi pentru probleme cardiace, potrivit unei analize detaliate.

De asemenea, s-a constat că bărbaţii cu disfuncţii erectile sunt spitalizaţi din considerente cardiace mai des decât cei care au, în familie, un istoric de boli cardiovasculare.

Deşi nu există încă o garanţie sigură ai acestei legături, “bărbaţii ce suferă de disfuncţii erectile trebuie să se supună unor teste care să prevină orice afecţiune a inimii”, a declarat profesorul Banks, de la Centrul Naţional de Epidemologie şi Sănătate a Populaţiei, Universitatea din Australia.

Aproximativ 60% dintre bărbaţii ajunşi la bătrâneţe suferă de disfuncţii erectile şi, implicit, nu pot întreţine relaţii sexuale decât cu ajutorul unor medicamente, care pot avea efecte secundare.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate