Dr. Ruxandra Albu – Ce alimente ajută gravidele să evite gripa

Odihna suficientă, alimentaţia sănătoasă, spălarea mâinilor cu săpun, vaccinarea antigripală, limitarea vizitelor în spitale - măsuri anti îmbolnăvire cu gripă.
Dr. Ruxandra Albu – Ce alimente ajută gravidele să evite gripa
Dr. Ruxandra Albu - Ce alimente ajută gravidele să evite gripa, foto PR

Una dintre categoriile vulnerabile în faţa virozelor şi a gripei este cu siguranţă reprezentată de femeile însărcinate. Ele nu au voie să ia medicamente fără recomandarea medicului, ba mai mult nu au voie nici să bea orice fel de ceai. În afară de vaccinarea antigripală, care este recomandată gravidelor, am aflat de la Dr. Ruxandra Albu, medic primar obstetrică–ginecologie ce alte măsuri de protecţie trebuie să ia gravidele împotriva gripei, dar şi ce alimente ar putea fi de folos în această perioadă.

Cum se pot proteja femeile însărcinate de gripă?

Evitarea aglomeraţiilor, purtarea măştilor de protecţie şi păstrarea riguroasă a igienei mâinilor sunt metode clasice de prevenire a gripei” explică Dr. Ruxandra Albu. Şi totuşi, ce dietă este recomandată în sezonl rece?
”În afara acestora, un regim alimentar din care să facă parte multe fructe şi legume bogate in vitamina C, ceaiuri (dar cele premise cum ar fi cel de muşeţel) cu multă lămâie precum şi odihna care este cunoscută a îmbunătăţi imunitatea pregătesc corpul pentru a lupta cu gripele sezoniere” a completat medicul ginecolog.

Sunt alimentele minune benefice gravidelor?

Nu consumaţi super alimentele cunoscute pentru stimularea imunităţii fără a întreba medicul curant înainte. Nu toate sunt permise în sarcină.
”Alimentele pentru stimularea imunităţii – ghimbirul, cătina, citricele, echinaceea – pot fi consumate, după un consult prealabil al medicului” atenţionează dr. Albu.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate