Dr. Amedeia Niţă: „Adesea pacienţii cu cancer sunt tentaţi să caute detalii despre boala lor oncologică în mediul online, unde cele mai multe astfel de informaţii nu sunt elaborate sau verificate de medici specialişti”

Pacienții cu cancer pulmonar, cancer de vezică urinară și cancer de sân pot găsi informații utile pe o platformă special dedicată, gratuit.
20.09.2021
Dr. Amedeia Niţă: „Adesea pacienţii cu cancer sunt tentaţi să caute detalii despre boala lor oncologică în mediul online, unde cele mai multe astfel de informaţii nu sunt elaborate sau verificate de medici specialişti”
foto Shutterstock

Platforma Cdelacontrol.ro aduce noi informaţii utile pacienților cu cancer pulmonar, de vezică urinară sau de sân. Aceştia pot regăsi acum pe platformă şi sfaturi de la pacienţi care au trecut prin boală, animaţii şi clipuri video despre cele trei tipuri de cancer, răspunsuri la întrebări frecvente şi multe altele.

 

Sfaturi de la pacienţi

Diagnosticul oncologic primit de către pacienţi provoacă adesea frică şi sentimente de anxietate. În cadrul platformei, se pot regăsi poveştile a treisprezece pacienţi care au luptat cu succes împotriva bolii. Poveştile şi sfaturile acestora pot ajuta la rândul lor alţi pacienţi să depăşească cu bine această perioadă.

Ghiduri despre tipurile de cancer şi întrebări frecvente

De multe ori, pacienţii oncologici nu pot găsi răspunsuri la întrebări presante care apar în momentul diagnosticului. În platformă, pacienţii pot citi o serie de răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări despre cancerul de sân, pulmonar şi de vezică urinară, precum şi ghiduri care oferă detalii despre tipul de cancer, investigațiile necesare, tipul de tratament, cum pot avea sprijin din partea asociaţiilor de pacienţi şi multe altele. Răspunsurile au fost elaborate împreună cu societăţile medicale şi asociaţiile de pacienţi partenere în cadrul platformei.

Aceste informaţii sunt oferite şi sub forma unor animaţii video, într-un limbaj uşor de înţeles pentru pacienţi, care prezintă pe scurt informaţii despre investigaţiile necesare în cazul unui diagnostic, simptome frecvente, tipurile de tratament, stadiile bolii, monitorizarea bolii sau unde pot găsi alte informaţii corecte şi verificate de medici specialişti.

Adesea pacienţii cu cancer sunt tentaţi să caute detalii despre boala lor oncologică în mediul online, unde cele mai multe astfel de informaţii nu sunt elaborate sau verificate de medici specialişti. Pacienţii trebuie să ştie că există platforme dedicate unde pot găsi informaţii corecte, valide din punct de vedere ştiinţific, cu explicaţii care pot fi înţelese cu uşurinţă, oferite de către medici specialişti cu experienţă în tratarea acestor afecţiuni”, a completat Dr. Amedeia Niţă, medic primar oncolog, Spitalul Municipal Ploieşti.

Informațiile trebuie validate de medici și specialiști – atenție, pacienți

Platforma este un proiect iniţiat de Roche România, împreună cu centre oncologice de renume, spitale și clinici private, societăți medicale și asociații de pacienți, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor la care se expun pacienții oncologici prin întreruperea tratamentului sau dacă boala nu este diagnosticată la timp.

În cadrul platformei, pacienţii cu cancer de sân, cancer pulmonar şi cancer de vezică urinară pot afla informații despre boală, importanţa administrării corecte și neîntrerupte a tratamentului, monitorizarea tratamentului precum şi alte informaţii utile. În plus, în cadrul platformei, vizitatorii pot găsi o hartă interactivă a României, ce include lista completă de spitale și clinici unde se tratează afecţiunile oncologice în țară. Toate informațiile de pe platformă sunt verificate de medici specialiști cu experiență în tratarea acestor afecțiuni.

Mai multe detalii despre platformă și campanie pot fi accesate pe www.cdelacontrol.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări:
O nouă metodă de a depista cancerul ar putea revoluționa medicina: furnicile
O nouă metodă de a depista cancerul ar putea revoluționa medicina: furnicile
Suplimentul care te ajută să ții glicemia sub control
Suplimentul care te ajută să ții glicemia sub control