Donează kilometri pentru a salva o viaţă!

Cu ocazia Zilei Europene împotriva Obezităţii, o clinică privată specializată în chirurgia metabolică şi bariatrică, a lansat campania #donezkm. Această acţiune are ca scop încurajarea românilor să facă mişcare pentru sănătatea lor şi strângerea a 10.000 km alergaţi, merşi la pas sau pe biciclete pentru a-i dona unui român care nu mai poate face niciun pas.
09.05.2014
Donează kilometri pentru a salva o viaţă!

Cu ocazia Zilei Europene împotriva Obezităţii, o clinică privată specializată în chirurgia metabolică şi bariatrică, a lansat campania #donezkm.

Această acţiune are ca scop încurajarea românilor să facă mişcare pentru sănătatea lor şi strângerea a 10.000 km alergaţi, merşi la pas sau pe biciclete pentru a-i dona unui român care nu mai poate face niciun pas.

Odată strânşi kilometrii, organizatorul va ajuta la tratarea chirurgicală a unui caz grav de obezitate morbidă. Kilometrii pot fi donaţi în perioada 07 – 18 mai 2014.

Campania #donezkm se adresează tuturor celor care fac mişcare şi vor să transforme acest obicei într-un scop colectiv pentru salvarea unei vieţi. Pentru a dona kilometri parcurşi (alergaţi sau merşi) în timpul unei zile, trebuie urmăriţi 2 paşi simpli: măsurarea distanţei parcurse cu ajutorul unui pedometru sau a unei aplicaţii mobile şi postarea pe contul personal de Facebook a numărului de kilometri parcurşi, utilizând hashtagul #donezkm.

„Excesul ponderal este prezent la peste jumătate din populaţie, iar 20% dintre românii cu kilograme în plus au dezvoltat deja boli severe din cauza obezităţii. Este şi cazul pacientului nostru diagnosticat cu obezitate morbidă, dar şi cu alte boli asociate obezităţii: apnee de somn, steatoză hepatică, prediabet etc. În astfel de cazuri în care obezitatea a afectat serios organismul uman, este nevoie de tratament specializat”, menţionează Dr. Cătălin Copăescu, medic primar chirurgie generală, cu competenţă în chirurgie laparoscopică şi chirurgie bariatrică, Ponderas.

În vârstă de 47 de ani, Florin Jecu cântăreşte de trei ori mai mult decât greutatea normală a unui adult şi se luptă cu obezitatea de peste 10 ani.  Din cauza celor peste 200kg pe care le are, pacientul este diagnosticat cu obezitate morbidă şi se confruntă deja cu alte boli grave declanşate de obezitate care îi afectează calitatea vieţii: apneea de somn (întreruperea respiraţiei în timpul somnului), steatoza hepatica (ficatul gras), prediabet şi multe altele care îl împiedică să aibă o viaţă normală.

Fără tratament chirurgical adecvat, pacientul riscă pierderea completă a mobilităţii şi dezvoltarea altor afecţiuni precum diabetul zaharat, insuficienţă cardiacă şi venoasă, dislipidemie etc.

Mai multe informaţii despre cum se pot dona km parcurşi: http://apps.facebook.com/donezkm
 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Goodbye botox, welcome, “frotox”!
Goodbye botox, welcome, “frotox”!
Recomandare video
Dr. Ingrid Gheorghe: soluții pentru bolile care afectează endometrul