Dispozitivul care îţi monitorizează 24 de ore din 24 starea de sănătate

Cercetătorii britanici au creat un nou sistem prin care poate fi monitorizat orice aspect ce ţine de sănătatea individului. Acesta poate fi ataşat pe haine, bijuterii sau poate fi chiar implantat în corp, astfel încât orice mică modificare a organismului în sens negativ să poată fi observată şi tratată din timp. Dispozitivul este de fapt un senzor care depistează dacă individul nu îşi administrează corect medicaţia şi recunoaşte simptomele unui infarct prin monitorizarea unor mişcări faciale sau corporale neobişnuite.
Dispozitivul care îţi monitorizează 24 de ore din 24 starea de sănătate

Cercetătorii britanici au creat un nou sistem prin care poate fi monitorizat orice aspect ce ţine de sănătatea individului. Acesta poate fi ataşat pe haine, bijuterii sau poate fi chiar implantat în corp, astfel încât orice mică modificare a organismului în sens negativ să poată fi observată şi tratată din timp.

Dispozitivul este de fapt un senzor care depistează dacă individul nu îşi administrează corect medicaţia şi recunoaşte simptomele unui infarct prin monitorizarea unor mişcări faciale sau corporale neobişnuite.

SPHERE, cum este denumit acest inovativ device, are încorporat chiar şi un buton de panică, prin care purtătorul poate semnala printr-o simplă atingere de buton că nu se simte bine şi că are nevoie de ajutor medical.

Inventatorii, oameni de ştiinţă de la Unviersităţile din Bristol şi Southampton, susţin că acest device este practic un asistent medical permanent, oricând la dispoziţia celui care îl poartă.

„Este cu adevărat o descoperire epocală,  care va deschide noi căi în prevenţia şi tratamentul a numeroase afecţiuni precum obezitatea, depresia, accidentul vascular cerebral, bolile cardiovasculare şi afecţiunile musculoscheletale”, susţine Ian Craddock, unul dintre inventatori.

 

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică