Dieta cu somn…sau cum poţi pierde un kilogram pe noapte

Doamnelor, se întrevede o nouă dietă la orizont. Culmea, promite că ne poate scăpa de unul sau chiar 4 kilograme pe săptămână în timp ce noi...dormim.
Dieta cu somn…sau cum poţi pierde un kilogram pe noapte

Doamnelor, se întrevede o nouă dietă la orizont. Culmea, promite că ne poate scăpa de unul sau chiar 4 kilograme pe săptămână în timp ce noi…dormim.


Regimul, pentru că întotdeauna există şi o veste proastă, constă în alimentaţia bogată în proteine care are rolul de a arde grăsimile, susţine Caroline Apovian, inventatoarea dietei-minune.


Aceasta recomandă ca în prima zi din cele două săptămâni cât durează dieta să fie evitate cu orice preţ lichidele bogate în nutrienţi şi carbohidraţii (pâine, paste,cartofi etc.). În prima noapte de regim, Caroline ne îmbie cu ideea că putem scăpa de aproape un kilogram din greutatea corporală.

Restul dietei constă în mese bogate în proteine, cu cantităţi de până la 400 (!) de grame de friptură, legume crucifere şi fructe fără restricţii. La acestea poţi adăuga şi un pahar de vin roşu.


Pe lângă faptul că trebuie să respecţi cu sfinţenie aceste recomandări, mai există o regulă esenţială pentru ca dieta să funcţioneze: trebuie să dormi minimum 8 ore pe noapte, deoarece, susţine autoarea, lipsa somnului va stimula pofta de mâncare şi va da peste cap orice regim început.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL