Desensibilizarea împotriva astmului alergic la copii

n funcţie de vârstă, între 40% şi 80% dintre formele de astm cu care se confruntă copii poartă numele de astmalergic. De aceea, este recomandată ca fiind extrem de eficace desensibilizarea împotriva astmului alergic pentru copii, cu 3 ani de tratament.
Desensibilizarea împotriva astmului alergic la copii

În funcţie de vârstă, între 40% şi 80% dintre formele de astm cu care se confruntă copii poartă numele de astmalergic. De aceea, este recomandată ca fiind extrem de eficace desensibilizarea împotriva astmului alergic pentru copii, cu 3 ani de tratament.

Alergenii de mediu sunt mai agresivi decât alergeni alimentari şi mai frecvent implicaţi în problemele respiratorii ale copiilor.

Medicii propun uneori desensibilizarea sau imunoterapia specifică. O echipă de cercetători, de la Universitatea din Lodz – Polonia, a demonstrat că imunoterapia specifică pentru copiii alergici la acarieni este la fel de eficientă pe o perioadă de 3 ani ca şi cea de 5 ani.

Este bine de ştiut că desensibilizarea funcţionează pe principiul scăderii consumului de corticosteroizi şi diminuarea simptomelor în perioada de tratament şi pentru următorii 3 ani.

De obicei, desensibilizarea se realizează prin injectare subcutanată în zona braţelor. Imunoterapia specifică este o soluţie greoaie şi costisitoare; din acest motiv medicii nu  nu îl prezintă ca tratament de primă linie.

Ralph Epaud, doctor pneumolog, este de părere că mai ales în cazul copiilor beneficiile trebuie să fie mai mari decât costurile. Aşa că recomand desensibilizarea  numai atunci când simptomele de astm sunt severe, mai ales dacă copilul nu este sensibil la un singur alergen, ci la mai mulţi”.

 

Bianca Dragomir
Bianca Dragomir

Mă întreb uşor retoric: există oare ceva mai dificil decât să scrii despre tine? Da, există! Să scrii despre tine şi apoi să prezinţi cele trei fraze timide şi alambicate celorlalţi care, pe deasupra, sunt cititorii tăi. E ca şi cum ai pleda nevinovat în faţa instanţei de judecată ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată