De fapt, cât alcool avem voie să consumăm?

O sumedenie de studii ne îndeamnă ba să consumăm zilnic un pahar de vin pentru sănătatea inimii, ba să stăm deoparte de orice picătură de alcool pntru a preveni osteoporoza. Unele susţin că alcoolul favorizează cancerul, în vreme ce altele ne sfătuiesc că alcoolul ne face mai frumoase.
De fapt, cât alcool avem voie să consumăm?

O sumedenie de studii ne îndeamnă ba să consumăm zilnic un pahar de vin pentru sănătatea inimii, ba să stăm deoparte de orice picătură de alcool pntru a preveni osteoporoza.

Unele susţin că alcoolul favorizează cancerul, în vreme ce altele ne sfătuiesc că alcoolul ne face mai frumoase.

Lumină nu se va fac niciodată în privinţa avantajelor şi dezavantajelor pe care le aduce consumul de alcool, însă cu un lucru s-au pus de acord toţi cercetătorii: moderaţia este cuvântul cheie când vine vorba de licori bahice. Iar cele mai recente studii susţin acest lucru.

În revista Menopause, cercetătorii americani prezintă un studiu care confirmă faptul că un consum moderat de alcool scade riscul de osteoporoză.

Iar un alt studiu, prezentat în publicaţia British Medical Journal, susţine că femeile care s-au bucurat de 3 sau mai multe pahare de alcool pe săptămână, timp de 10 ani, şi-au scăzut riscul de artrită reumatoidă la jumătate, comparativ cu cele care se abţin.