De ce sunt dulci bebelusii?

Oamenii maturi, indiferent ca sunt sau nu parinti, au o reactie tipica de simpatie si afectiune in fata bebelusilor. Puii de om starnesc cele mai placute sentimente in randul oamenilor si de cele mai multe ori intrebati de ce reactioneaza asa acestia vor spune: "Sunt scumpi si dulci!"
10.10.2013
De ce sunt dulci bebelusii?

Oamenii maturi, indiferent ca sunt sau nu parinti, au o reactie tipica de simpatie si afectiune in fata bebelusilor. Puii de om starnesc cele mai placute sentimente in randul oamenilor si de cele mai multe ori intrebati de ce reactioneaza asa acestia vor spune: „Sunt scumpi si dulci!”

De ce sunt dulci bebelusii? Reactia oamenilor este rezultatul unui cumul de factori. Este vorba despre fizionomia copiilor, fapt dovedit cu ceva vreme in urma de specialisti, la care se adauga felul in care miros bebelusii. Acest din urma detaliu ea fost dovedit recent si explica in mult mai mare masura reactia pe care ne-o provoaca bebelusii.

Mirosul nou-nascutilor declanseaza in creierul oamenilor centrii recompensei. Conform unui raport publicat de jurnalul Frontiers, doua grupuri de femei – unul format din mame, femei care adusesera pe lume copii in ultimele saptamani, si unul format din tinere care nu nascusera niciodata – au fost puse sa inspire mirosul pijamalelor unui copil de doi ani, in timp ce creierul le era scanat.

Citeste continuarea pe www.suntmamica.ro.

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea