De ce nu e bine să îţi strângi părul în coadă atunci când e ud

Nu îţi strânge părul în coadă atunci când e ud. Şi, mai ales, nu cu un elastic. Află de ce!
De ce nu e bine să îţi strângi părul în coadă atunci când e ud

Un păr frumos este în primul rând un păr curat. Un păr îngrijit şi sănătos. Dar tu ştii oare cum să îţi îngrijeşti părul ca la carte? Cum să îl speli, cum să îl stilizezi? Există un ritual corect pe care să îl execuţi după ce ţi-ai şamponat coama?  Tu ştii cum să îţi usuci părul corect? Cum să îl stilizezi?

Iată câteva sfaturi de la Arabella Zadic, stilist Wella Professionals România.
 
Greşit: Înainte de a-l usca, multe doamne îşi freacă puternic părul cu prosopul. E o greşeală gravă, deoarece această acţiune afectează iremediabil suprafaţa firului de păr, făcându-l casant şi fragil. 
Corect: Abordarea corectă este aceasta: tamponează uşor părul cu prosopul ca să elimini excesul de apă, de sus în jos, spre vârfuri.

Greşit: Nu îţi strânge părul în coadă atunci când e ud. Şi, mai ales, nu cu un elastic. De ce? În acest stadiu, firul de păr este extrem de sensibil şi se poate rupe foarte uşor. Uscaţi-l mai întâi, aplicaţi o loţiune uşoară după care îl puteţi strânge.

Corect: Foloseşte produsele potrivite tipui tău de păr. De exemplu, un fir subţire are nevoie de produse light, care se pulverizează şi oferă volum. Pe de altă parte, un păr rebel, gros, greu de domolit are nevoie de un produs cremos ce oferă hidratare şi control. Cum şi când le foloseşti? Musai pe părul umed! Ca să te bucuri de o distribuire mai uniformă a acestora.

Aplică întotdeauna un produs cu protecţie termică pe părul uscat, înainte de a folosi placa sau ondulatorul. Şi nu vorbim de o chestiune de alegere, ci de o obligaţie! Altfel, părul va fi supus unui şoc termic foarte mare şi îşi va pierde hidratarea. Urmărea? Un păr extrem de uscat, care se va rupe.

Nu folosi cantităţi prea mari de produs de styling. De ce? Pentru că acestea îţi vor încărca părul şi îl vor face gras.

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU