De ce ne place să fim în centrul atenţiei?

Să recunoaştem, avem de multe ori momente în care ne place să fim buricul Pământului, împărtăşind celor ce se nimeresc la faţa locului tot felul de păreri, experienţe şi alte poveşti absolut... neinteresante!
De ce ne place să fim în centrul atenţiei?

Să recunoaştem, avem de multe ori momente în care ne place să fim buricul Pământului, împărtăşind celor ce se nimeresc la faţa locului tot felul de păreri, experienţe şi alte poveşti absolut… neinteresante!

Deşi suntem, de multe ori, conştiente de caracterul plictisitor al discursului nostru, pur şi simplu nu putem păstra tăcerea. Ei bine, există o explicaţie ştiinţifică pentru acest comportament.

După ce au întors problema pe toate feţele, scanat creiere şi intervievat o sumedenie de persoane, neurospecialiştii de la Universitatea Harvard au observat că se instalează o stare generală de bine atunci când vorbim la infinit numai despre noi.

Această stare are legătură cu energizarea şi motivarea, ba chiar şi cu pofta de mâncare, de sex, cu fiorii dependenţei şi cu interesul exagerat pentru valori financiare.

Desigur, nu este nimic anormal în a vorbi despre propria persoană, dar să ne gândim la cei care asta fac în cea mai mare parte a timpului, completând cu postări pe reţelele de socializare.

Cui îi pasă că tocmai ai băut un ceai în cea mai trendy ceainărie? Sau că te enervează vremea de afară? Nimănui cu adevărat! Însă, în felul acesta, ne asigurăm că ceilalţi nu ne-au uitat, nu şi-au pierdut interesul faţă de noi, ca persoane şi păstrăm vie interacţiunea, chiar dacă suntem uneori teribil de anoşti.

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, doctore?