De ce își doresc femeile proceduri de înfrumusețare: nu ridurile sunt problema!

1 femeie din 3 merge lunar la un salon de cosmetică însă doar 60% au apelat vreodată la serviciile unei clinici de dermato-estetică.
21.04.2021 | Redactia CSID
De ce își doresc femeile proceduri de înfrumusețare: nu ridurile sunt problema!
FOtto: pexels

1 femeie din 3 merge lunar la un salon de cosmetică însă doar 60% au apelat vreodată la serviciile unei clinici de dermato-estetică, arată un sondaj recent al unei clinici de înfrumusețare din București. Bugetul alocat pentru astfel de proceduri este în medie de 100-300 de lei, iar printre procedurile preferate se numără tratamentele faciale (18%) și epilarea definitivă (20%).  

Femeile, preocupate de hidratare, nu de riduri

37% dintre femei consideră că nu este niciodată prea devreme pentru a apela la tratamente faciale, 26% spun că vârsta potrivită este după 25 de ani, iar 19% ar opta pentru acestea după 30 de ani, arată un sondaj efectuat în luna martie, la care au participat 369 de femei. Totuși, nu ridurile sunt problema estetică ce le aduce în fața specialistului în beauty, ci mai degrabă hidratarea (53%) și menținerea unui aspect plin de vitalitate, sănătos (46%). 

În ceea ce privește tratamentele corporale, în egală măsură (48%) sunt preferate tratamentele anticelulitice și cele de întreținere. Epilarea definitivă este de asemenea un procedeu la care apelează 20% dintre cele care frecventează clinicile dermato-estetice, iar 30% spun că, deși încă nu au început un astfel de procedeu, se gândesc să o facă. 

25% dintre clientele clinicii au apelat la serviciile noastre pentru tratamente corporale, 35% pentru cele faciale, iar 40% pentru epilare definitivă. Acestea au fost alegerile inițiale, însă o clientă din 3 a revenit la clinică și pentru servicii din altă sferă, în medie o clientă venind de 2 ori pe lună la noi, a explicat Alexandra Crâșmaru, fondator Clinica Illuma. 

Datele sondajului mai arată însă că 16% dintre femei nu au fost niciodată la un salon de cosmetică, iar 40% nu au apelat niciodată la procedurile din portofoliul unei clinici de dermato-estetică. Rezultatele citate mai arată că bugetul alocat lunar procedurilor de înfrumusețare este de 100-300 de lei pentru 60% dintre femei și de 300-500 lei pentru 25% dintre acestea. Totuși, nu prețul este criteriul cel mai important pentru alegerea serviciilor sau clinicii de frumusețe, ci recomandările prietenilor (peste 50%).