De ce este important să folosim produse cu protecţie solară pentru păr

Dupa expunere la soare, parul are nevoie de o ingrijire intensa de refacere a structurii si a echilibrului hidric natural. Avem nevoie de un produs care sa ajute la repararea structurii interioare si sa ofere stabilitate si hidratare.
08.05.2017
De ce este important să folosim produse cu protecţie solară pentru păr

E doar luna mai, dar in aer pluteste o stare de expectativa, de reverie, de visare. Gandurile la vacanta ne dau tarcoale si am inceput deja sa ne pregatim pentru intalnirea cu soarele.

Facem mai mult sport, avem mai multa grija de piele si tot la fel de par. Pai sigur ca da. Si parul are nevoie de protectie solara. Mai ales acum cand vara vine peste noi. De ce? Pentru ca este expus unei cantitati mai mari de raze UV, iar intensitatea acestora este mult crescuta.

Soarelui i se adauga vantul, apa sarata, clorul. Rezultatul? Un par uscat, poros, cu o culoarea mata, fara stralucire.


„Razele UV de tip A si B deterioreaza pigmentul din firul de par (foto-decolorare). Rezultatul? Culoarea devine mata, isi pierde luciul si caracterul vibrant. Cele mai afectate de soare sunt parul blond si cel aramiu”, spune Arabella Zadic, stilist Wella Professionals.

Sper ca ai inteles ca si parul are nevoie de protectie solara. Atat inainte, cat si dupa expunerea la soare. De ce? Pentru a putea reduce pe cat posibil impactul negativ al factorilor externi. 

E bine sa stii ca nu doar parul are de suferit, ci si scalpul, cu toate ca este acoperit de fire de par. Daca exista problema alopeciei androgenetice, atat la femei cat si la barbati (chelie), problema este evidenta si foarte grava.

Firul de par contine aproximativ 10% apa, care este baza unui par sanatos. Acest continut determina elasticitatea, forma si capacitatea de modelare a parului. Parul este igroscopic, adica are capacitatea de a absorbi sau elibera molecule de apa, in functie de gradul de umiditate din aer.

“Atunci cand folosim produse speciale cu factor de protectie destinate parului, cuticula este mai putin poroasa, stralucirea si rezistenta firului de par nu sunt afectat, iar culoarea isi pastreaza intensitatea. Dupa expunere la soare, parul are nevoie de o ingrijire intensa de refacere a structurii si a echilibrului hidric natural. Avem nevoie de un produs care sa ajute la repararea structurii interioare si sa ofere stabilitate si hidratare (vitamina B5/ Panthenol, Aminoacizi.) Ca rezultat vom obtine un par suplu, stralucitor, plin de viata”, adauga specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină