De ce bărbaţii fac grimase atunci când se bărbieresc?

Este o acţiune pe care bărbaţii o fac zilnic atunci când se bărbieresc şi care îi ajută să nu rateze nici un fir de păr.
De ce bărbaţii fac grimase atunci când se bărbieresc?

Adesea procesul de epilalare practicat de majoritatea femeilor reprezinta un subiect pe seama caruia se fac multiple glume de catre barbati. Dar rareori am observat comentarii pe tema grimaselor realizate de catre barbati atunci cand se barbieresc, si poate chiar ar fi distractiv un top al celor mai spectaculoare strambaturi masculine neintentionate!

Dar de ce fac barbatii astfel de grimase cand se barbieresc? Raspunsul este simplu, pentru un barbierit impecabil! Teama de a rata cateva fire de par alaturi de teama de a se accidenta ii transforma temporar in adevarati maestrii clovni.

Bărbaţii se strâmbă în fata oglinzii in timpul barbieritului deoarece este foarte dificil să se bărbiereasca in anumite zone ale feţei. Cele mai problematice sunt cele din zona gâtului, a contururilor maxilarului şi în zona gurii. Este o acţiune pe care bărbaţii o fac zilnic atunci când se bărbieresc şi care îi ajută să nu rateze nici un fir de păr.

Un studiu global făcut facut de compania Gillette a arătat faptul că 8 din 10 bărbaţi nu scapă de toate firele de păr atunci când se bărbieresc. Astfel problema firelor rămase nebărbierite reprezintă o problemă reală care se reflectă ulterior în statusul şi încrederea bărbaţilor.
Deci, daca credeati ca doar unele femeile sunt obsedate sa scape si de ultimul firisor de par al pielii v-ati inselat, acest lucru li se intampla si barbatilor ce doresc sa arate impecabil.

In afara zonelor dificile pentru barbierit, in cazul barbatilor mai intervine si roseata provocata de iritatia pielii in timpul procesului de barbierire. Aceasta apare atunci când fie un bărbat are tenul sensibil, fie când un bărbat foloseşte un aparat care nu este performant sau pentru că, de regulă, bărbaţii nu înlocuiesc lamele la timp şi le folosesc mai mult decât trebuie.

Iata mai jos 3 imagini cu grimasele studiate de Gillette, pe baza cărora a fost dezvoltată tehnologia celui mai modern aparat de ras al lor, Fusion ProGlide cu tehnologia FlexBall.